Реал Мадрид няма да сътрудничи на УЕФА по процедурата за

...
Реал Мадрид няма да сътрудничи на УЕФА по процедурата за
Коментари Харесай

Реал Мадрид отказва да сътрудничи на УЕФА

Реал Мадрид няма да сътрудничи на УЕФА по процедурата за възобновяване на средства за почитатели, които са посетили миналогодишния край на Шампионската лига против Ливърпул, обявиха от клуба от Примера дивисион в четвъртък, заявявайки, че компенсацията, препоръчана от управителния орган, е " незадоволителна ".

Началото на финала в Париж беше отложенo с 36 минути, откакто хиляди последователи на британския отбор не съумяха да влязат в " Стад дьо Франс " за мача на 28 май, който беше извоюван от " белите " с 1:0.

Френската полиция беше снимана да употребява сълзотворен газ против почитатели, в това число дами и деца. От УЕФА в началото упрекнаха ентусиастите на мърсисайдския клуб за хаоса, а по-късно от управителния орган се извиниха след публикуването на самостоятелен доглад за обстановката.

Във вторник от европейската футболна централа обявиха, че ще възстановят средствата на почитателите на Ливърпул, които са участвали на миналогодишния край в Париж. Английският клуб към този момент е удостоверил, че ще приложи схемата за връщане на суми, която ще покрие всички разпределени за " алените " билети за финала.

" Реал Мадрид води договаряния с УЕФА за оценка на компенсацията, която ще бъде препоръчана на почитателите. Уверени сме, че тези решения ще бъдат в сходство със събитията и вредите, които бяха породени. Смятаме, че това предложение е незадоволително. Възстановяването цената на билетите зависи от редица условия, в това число и доказателства за достъп до стадиона. Всички ентусиасти изчакаха неприемливото закъснение на началото на мача, а и имаше неприемлива неустановеност при достъпа и напускането на стадиона, както и обири, сбивания и закани. Решихме да не сътрудничим за лимитираната отплата, препоръчана от УЕФА. От управителния орган би трябвало да поемат цялата отговорност ", се споделя в изказването на испанския клуб в четвъртък, представено от Ройтерс.

От европейската футболна централа не дадоха отговор незабавно след изпратено по електронната поща искане за коментар.

Автор: Асен Даскалов/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР