Реал Мадрид не смята да спира с победите в баскетболната

...
Реал Мадрид не смята да спира с победите в баскетболната
Коментари Харесай

9 от 9 за Реал Мадрид, Люл катери нови висини

Реал Мадрид не счита да стопира с успехите в баскетболната Лига Ендеса. " Лос бланкос " завоюваха своя девети следващ мач от началото на сезона, откакто надвиха мъчно като посетител на Билбао с 83:85 (12:23, 17:21, 31:14, 23:27) в отсрочена среща от шестия кръг на испанския баскетболен хайлайф. По този метод момчетата на Пабло Ласо остават единственият непобеден тим в шампионата, оглавявайки класирането с 9 триумфа от 9 срещи. Баските пък са на другия полюс, защото това беше тяхната шеста загуба от седем дуела и за момента се намират на 17-а позиция в подреждането.

Sufrida victoria para seguir invictos y líderes. ¡Ya son 9 de 9!
‍ Destacados:
/ 16 ptos; 22
val.
/ 10 ptos; 12 val.
/ 9 ptos; 12 val.
/ 6 ptos; 12 val. |
— Real Madrid Basket (@RMBaloncesto) През първото полувреме мачът умерено отиваше в ръцете на Реал, като преднината на гостите бе цели 15 точки на полувремето - 29:44. Третата четвърт се оказа много неприятна за " белите ", защото противникът им най-накрая се разсъни и съумя да грабне преднината в мача при 60:58. В последните 10 минути обаче столичани не се огънаха и задържаха нежен задатък в края, който им стигна за крайния триумф - 83:85.

, 2º máximo anotador de la historia del en tras superar a Biriukov.
— Real Madrid Basket (@RMBaloncesto) Мачът бе с изключително значение за един от водачите на Реал Мадрид - Серхио Люл. 32-годишната легенда се изкачи до втората позиция във безконечната ранглиста за най-вече точки в Лига Ендеса в историята на " кралския клуб " с 5,323 пункта, подминавайки друга икона - Хосе Бирюков, който има 5,311 точки на сметката си с Реал. На първа позиция в тази ранглиста е 40-годишният Фелипе Рейес с 6,003 точки, който към момента брани емблемата на мадридчани на паркета.

Трей Томпкинс вкара 16 точки и 6 битки за триумфа, Люл наниза 14 пункта и направи 4 асистенции, а Джейси Керъл и Карлос Алосен нанизаха по 10 точки. За Билбао Ондрей Балвин осъществя 18 пункта и хвана 6 битки, Джонатан Русей добави 16 точки, Джейлон Браун също вкаа 16, а Лудвиг Хекансон се разписа с 14 пункта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР