Реал (Мадрид) надви Барселона с 2:1 в голямото дерби на

...
Реал (Мадрид) надви Барселона с 2:1 в голямото дерби на
Коментари Харесай

С ефективна игра "Реал" сломи "Барселона" на "Камп ноу"

Реал " (Мадрид) надделя " Барселона " с 2:1 в огромното дерби на испанския футбол и излезе отпред в Ла Лига. Белите победиха своя огромен противник като посетител след голове на централния защитник Давид Алаба, който беше прецизен в 32-ата минута и Лукас Васкес в добавеното време.

Австриецът смълча 90 хиляди на " Камп ноу " с извънреден удар при контраофанзива. Васкес се разписа в четвъртата минута на продължението след контраофанзива. В добавеното време падна гол и за " Барселона ", дело на Серхио Агуеро,

В хода на 90-те минути " Реал " позволи по-малко неточности и беше по-ефективният отбор на терена. " Барселона " атакуваше повече, владееше топката, само че насочи единствено два точни удар.

Победата е четвърта поредна за " Реал " в " класико ", като отборът на Карло Анчелоти не е реализирал сходно нещо от 1965 година Освен това белите са в серия от пет срещи без загуба против " Барселона ". Последният триумф на каталунците в шампионата е от 2 март 2019 година

" Реал " реализира 99-и триумф против каталунците, които остават с 96 триумфа в общо 247 дуела сред двата тима.

Това беше първо " класико " след ерата на огромната звезда на " Барселона " Лионел Меси. Освен това срещата беше и първа сред огромните противници пред цялостни триубни след коронавирусната рецесия през предходната година.

 С ефикасна игра
© Reuters

В началните минути " Барселона " опита да пресира " Реал " още в личната му половина и да не разрешава на гостите да разиграват умерено топката. Това не остави пространство за бранителите в бяло, както и за главния плеймейкър Лука Модрич.

Наложи се Тони Кроос главно да изнася топката, а Карим Бензема да се прибира надълбоко обратно, с цел да оказва помощ.

В първите 20 минути " Барселона " действаше по-добре, заложи на експанзията и дуелът беше повече тактическо надиграване. Едва след този миг дейностите пред двете порти се изостриха. Тогава Винисиус Жуниор проби в наказателното поле на каталунците и падна след контакт с Оскар Мингеса. Реферският екип обаче реши, че нарушаване няма.

" Барселона " отговори с заплаха пред вратата на " Реал " и късмет да открие. След прострелно центриране в 25-ата минута топката стигна до Сержиньо Дест, само че от към 10 метра изстрелът му мина над вратата.

 С ефикасна игра
© Reuters

В 32-ата минута " Реал " откри след изключителна контраофанзива. Алаба лиши топката от Мемфис Депай пред наказателното поле, напредна и комбинира с Винисиус. От там топката мина през Родриго, който откри Алаба пред наказателното поле на " Барселона ", а изстрелът на централния защитник се оказа неспасяем за Тер Стеген - 0:1.

Австриецът се трансформира в петия дебютант в " класико " през 21 век, който бележи в дербито.

До края на първата част " Барселона " опита да притисне белите, само че даже не насочи прецизен удар. След паузата обстановката не се промени, като Роналд Куман пусна на терена Филипе Коутиньо, а " Барселона " продължи да нападна.

Постепенно натискът на каталунците беше овладян, като " Реал " се ориентира към играта на домакините. Именно гостите бяха по-близо до гол, като Бензема не съумя да засече остро подаване на Винисиус.

 С ефикасна игра
© Reuters

Френският нападател имаше и още един отличен късмет след подаване на Модрич, само че стреля право в тялото на вратаря.

" Барселона " отговори с няколко рискове след статични положения, изстрели от надалеч и пробиви. Само един от ударите обаче беше прецизен до нахлуване в последните 15 минути. Тогава на терена се появи и Серхио Агуеро.

В заключителните минути отбраната на " Реал " устоя макар натиска на каталунците. Вместо това гостите стигнаха до втори гол. Докато " Барселона " искаше дузпа " Реал " се възползва на контраофанзива, Тер Стеген избави изстрел на Марко Асенсио, само че Васкес вкара при добавката.

Малко по-късно " Барселона " въпреки всичко стигна до гол, като го означи резервата Серхио Агуеро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР