Реал Мадрид надигра с 86:79 като гост отбора АЛБА Берлин

...
Реал Мадрид надигра с 86:79 като гост отбора АЛБА Берлин
Коментари Харесай

Реал Мадрид срази АЛБА Берлин в Евролигата, Партизан удари Милър-Макинтайър и Баскония и остава в борбата за плейофите

Реал Мадрид надигра с 86:79 като посетител тима АЛБА Берлин в среща от 30-ия кръг на постоянния сезон на най-престижната европейска клубна конкуренция в баскетбола - Евролигата.

Двубоят в немската столица стартира мъчно за възпитаниците на Чус Матео, които позволиха да изостанат с двуцифрена разлика след откриващата четвърт, само че до почивката съумяха съвсем изцяло да заличат своя пасив при 36:40.

През второто полувреме испанският гранд, който е и настоящият първенец в Евролигата, още веднъж разрешиха на своя противник да дръпне сензитивно при 38:51, само че от този миг нататък мадридчани поеха надзор върху протичащото се на паркета и още преди края на третата част стигнаха до цялостен поврат.

В хода на заключителните 10 минути домакините въпреки всичко не се отхвърлиха да търсят успеха и за малко още веднъж поеха водачеството в два случая, само че в последна сметка гостите направиха нужното, с цел да стигнат до крайния триумф при 86:79.

Реал Мадрид, който към този момент си подсигурява място в плейофите за 11-а поредна година, остава отпред в подреждането на постоянния сезон с баланс 24-6, а в това време АЛБА Берлин продължава да бъде на последното 18-о място с индикатори 5-25.



В друга мач от през вчерашния ден вечерта сръбският Партизан Белград надделя вкъщи отбора на Баскония с 87:83, с което момчетата на Желко Обрадович запазиха възможностите си за място в play-in шампионата, който може да им обезпечи присъединяване в плейофите на конкуренцията.

В " Щарк Арена " в Белград " гробарите " взеха реванш от своя противник за трагичната загуба в Испания през ноември предходната година, като за спечелилите над всички бе Джеймс Нунали с 16 точки.

Със същия актив завърши и Шима Монек от състава на Баскония, за който българският национал Коди Милър-Макинтайър се регистрира с 9 пункта, 8 битки и 8 асистенции за 29:55 минути престой на паркета.

По този метод Партизан Белград към този момент е с баланс 14-16 на 10-ото място в класирането на Евролигата, до момента в който испанците са една позиция по-напред с индикатори 16-14.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР