Реал Мадрид може да изравни историческия рекорд на Сантос от

...
Реал Мадрид може да изравни историческия рекорд на Сантос от
Коментари Харесай

Реал Мадрид може да изравни исторически рекорд на Сантос

Реал Мадрид може да изравни историческия връх на Сантос от времето на Пеле, когато бразилският означи голове в 73 поредни публични мача. „ Белия балет “ досега е отбелязал попадения в 72 поредни срещи (във всички съревнования – Ла Лига, Шампионска лига, Купата на Краля, Суперкупата на Европа, Суперкупата на Испания и Световно клубно първенство).

Реал Мадрид гостува в четвъртия кръг на Примера дивисион на Реал Сосиедад на „ Аноета “, на стадиона, където стартира тази поредност от поредни срещи за „ белия балет “ преди 505 дни (на 30 април 2016 година) с помощта на един гол на Гарет Бейл.

Оттогава Реал Мадрид влезе в поредност от 72 поредни мача, в които тимът е отбелязал гол. „ Кралете “ са постигнали 53 победи в тези срещи, 14 равенства и 5 загуби, като тимът е отбелязал 197 гола и е позволил 80 попадения в своята врата.

Серията на Сантос е от ноември 1961 до август 1963 година, а бразилският тим реализира 52 победи, 14 равенства и 7 загуби. Тимът вкарва 245 гола и позволява 96. Пеле играе в 62 от тези 73 мача и отбелязва 85 гола.

Кристиано Роналдо от своя страна играе в 53 от тези 72 мача и е отбелязал 49 гола. Карим Бензема и Алваро Мората имат по 21 попадения в този интервал.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР