Реал Мадрид и Челси играят при 1:3 в мач-реванш от

...
Реал Мадрид и Челси играят при 1:3 в мач-реванш от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Реал Мадрид 1:3 Челси, ще има продължения

Реал Мадрид и Челси играят при 1:3 в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига. Головете за лондончани вкараха Мейсън Маунт (15), Антонио Рюдигер (51) и Тимо Вернер (75). За домакините се разписа резервата Родриго (80).

Попадение на Маркос Алонсо бе анулирано в 62-ата минута, откакто инспекция с ВАР сподели, че е имало игра с ръка при преодоляването на топката.

Първата голова опция в дуела се откри пред домакините в 11-ата минута. Винисиус бе съборен пред наказателното поле от Рийс Джеймс, а с осъществяването на директния свободен удар се нагърби Карим Бензема. Французинът обаче стреля над вратата на Менди. Челси отговори две минути по-късно с удар на Рюдигер с глава, който обаче също не откри задачата.

Гостите шокираха трибуните на "Сантиаго Бернабеу " в 15-ата минута, когато Вернер чукна топката към вклинилия се сред централните бранители Мейсън Маунт и той с обмислен шут прати топката зад тила на Куртоа - 0:1.

Бензема можеше да изравни в 23-ата минута, откакто шутира от дъгата на наказателното поле, само че токата срещна главата на Тиаго Силва и излезе в корнер. В 32-ата пропуск направи и Каземиро, който приключи несполучливо добра композиция сред Бензема и Модрич. Две минути по-късно Антонио Рюдигер опита да изненада от отдалеченост Куртоа, само че топката излезе в навън.

Втората част стартира кошмарно за домакините. В 51-ата минута Антонио Рюдигер с мощен отскок от задна позиция посрещна центриране от ъглов удар и зверския му удар с глава не остави шансове на Куртоа - 0:2.

Попадението стресна футболистите на Реал Мадрид, които очевидно не чакаха сходно развиване на реванша след успеха си в първия мач като посетител на "Стамфорд Бридж ". Тимът на Анчелоти обаче мъчно стигаше до положения пред вратата на гостите, а един път и Менди се намеси чудесно след шут на Кроос от директен свободен удар.

В 62-ата минута Челси нанесе и трети удар, само че попадението бе анулирано след инспекция с ВАР. Ферлан Менди бе пресиран от двама играчи на гостите и топката му бе отнета в половината на Реал Мадрид. Маркос Алонсо получи топката отляво в наказателното поле и шутира без закъснение. Карвахал блокира удара, само че топката се върна в бранителя на Челси, който от втория си опит я прати в мрежата на Куртоа. След инспекция с ВАР обаче се видя, че има допиране на топката с ръка от Алонсо и голът беше анулиран.

Тази обстановка стресна домакините и те подвигнаха оборотите, което им донесе отлина опция да върнат едно попадение. Центриране на Ферлан Менди отляво откри Бензема, който насочи страховит удар с глава, само че топката срещна напречната греда.

Челси не се отхвърли да търси гола и в 75-ата минута Реал Мадрид още веднъж капитулира. Страхотна многоходова композиция изведе Тимо Вернер на върха на офанзивата, а германецът сподели класа и майсторство - оправи се с бранителите в бяло и благодарение на рикошет оплете топката в мрежата за 0:3.

Притиснат до стената Карло Анчелоти прибегна до промените и това се оказа печелвш ход. В 80-ата минута Лука Модрич хвърли приказен пас към резервата Родриго, който от въздуха засече подаването - 1:3.

В добавеното време на мача друга запаса - Кристиян Пулишич пропусна на два пъти да нанесе гибелен удар на домакините. Най-напред той получи топката от Рюдигер в наказателното поле и стреля от въздуха, само че над вратата. минута по-късно Кай Хавертц смъкна топката и Пулишич от непоследствена непосредственост не уцели вратата.

⏸️ End of the 90' of regular time!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР