Реал Мадрид и Байерн Мюнхен завършиха 2:2 в полуфинален реванш

...
Реал Мадрид и Байерн Мюнхен завършиха 2:2 в полуфинален реванш
Коментари Харесай

Реал за трети пореден път на финал, но доста мъчно

Реал Мадрид и Байерн Мюнхен приключиха 2:2 в полуфинален реванш от шампионата Шампионска лига. Головете за домакините осъществя Карим Бензема в 11-ата и 46-ата минута, за Байерн точни бяха Кимих в 3-ата и Хамес в 63-ата минута. Така с общ резултат 4:3 момчетата на Зинедин Зидан за на трети следващ край като ще търсят третия си следващ трофей в шампионата. Финалът е на 26 май в Киев.

Това беше и мач №100 с екипа на Реал в Шампионска лига за звездата на отбора Кристиано Роналдо, което го подрежда на петото място във безконечната класация на клуба.

Още в 3-ата минута на дуела Байерн излезе напред в резултата, откакто Кимих беше на точното място и с удар от близко матира Навас. Попадението пристигна, откакто Рамос опита да почисти топката, която отиде в Кимих и той не сбърка. Това е четвърти гол за играча през този сезон в Шампионска лига, а в това време той има и 3 асистенции.

В 11-ата минута на срещата Карим Бензема изравни резултата, като с глава не остави шансове на Улрайх. Защитата на Байерн заспа и за нападателя на Реал, не остана нищо друго с изключение на да се разпише за 1:1 и да изравни резултата, откакто Марсело центрира отляво по офанзивата на Реал.

Роберт Левандовски падна в наказателното поле на Реал в 17-ата минута, след прикосновение със Серхио Рамос, само че Чакър остави играта да продължи. В 32-ата минута на дуела Мюлер беше в голова позиция, само че стреля едва в ръцете на Навас. Буквално в идната офанзива Левандовски стреля рисково, вратарят на Реал избави, а Хамес от няколко метра вместо да означи втори гол, стреля над вратата.

Гостите имаха още една рекламация за дузпа в края на полувремето, когато топката удари в ръката Марсело след удар на Хамес, само че съдията не реагира, с цел да отсъди дузпа.

В началото на второто полувреме груба неточност на вратаря Улрайх разреши на Бензема да се разпише. Толисо върна топката към вратаря, който се размина с нея и за нападателя на Реал, не остана нищо друго с изключение на да я вкара в мрежата. Така сигурно няма да има продължения.

Алаба опитва рефлекса на Навас с много добър удар в 50-ата минута, само че стражът на Реал се намеси с опитност.

Байерн Мюнхен се върна още веднъж в мача, откакто в 63-ата минута на срещата, Хамес от дребен ъгъл възвърне равенството и върна очакванията на отбора за край. Навас избави отбора си от приемането на трети гол в 74-ата минута, откакто избави необикновен удар на Толисо от десетина метра. Байерн се хвърли ва банк в офанзива, само че стената Навас стоеше непоклатимо и хващаше всяка топка, която беше отправена към него.

В последните минути на срещата Байерн опита всичко, с цел да стигне до триумфа и класирането на край, само че не сполучи.

Реал Мадрид - Байерн Мюнхен 2:2

голмайстори: 0:1 Кимих (3), 2:1 Бензема (11, 46), 2:2 Хамес (63)

Ето и съставите на двата тима:

​Реал Мадрид: Навас, Рамос, Варан, Роналдо, Кроос, Бензема, Модрич, Марсело, Лукас, Асенсио, Ковачич

Байерн Мюнхен: Улрайх, Шюле, Хумелс, Тиаго, Рибери, Левандовски, Хамес, Толисо, Мюлер, Алаба, Кимих

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР