Реал (Мадрид) и Барселона се срещат в мач, който ще

...
Реал (Мадрид) и Барселона се срещат в мач, който ще
Коментари Харесай

"Реал" срещу "Барселона": коледното "класико" с играчи за 1 млрд. евро

Реал " (Мадрид) и " Барселона " се срещат в мач, който ще е самобитен предколеден подарък за последователите. След дуелите през лятото за Суперкупата на Испания и един другарски мач в Съединени американски щати, двата отбора се изправят един против различен в " класико " с голям заряд.

Те влизат в радикално противоположна обстановка. " Реал " се нуждае от наложителен триумф, с цел да се върне в битката за купата, откакто изостава с 11 точки от каталунците, които са отпред (белите са с мач по-малко).

" Сантяго Бернабеу " в Мадрид ще стане сцена на 237-ия мач сред двата най-големи клуба в Испания. При победа " Барселона " може да направи огромна крачка към спечелването на купата и да си върне за двете загуби през лятото.

Най-очакваният мач в света ще бъде излъчен директно в 171 страни на шест континента. Двубоят е през днешния ден от 14.00 ч., а в българския ефир ще се предава по Sport+ HD.

Мач за 1 милиард евро

" Класико за милиарди " - по този начин най-големият състезателен вестник в Испания " Марка " дефинира четвъртото издание на " класико " за последните пет месеца. Сумарно играчите на двата тима костват близо 1 милиард евро. На толкоз са изчислени хипотетичните 22-ма, които ще стартират срещата.

 Кристиано Роналдо е възобновен от леката си травма.
© Associated Press

Кристиано Роналдо е възобновен от леката си травма.

Сред тях съгласно данните на " Марка " най-скъпи са Меси (90.8 млн.) и Роналдо (86.6).

Двубоят на " Сантяго Бернабеу " ще бъде трогателен и поради метода на лъчение. Двете звезди на тимовете Лионел Меси и Кристиано Роналдо ще бъдат следени през всички 90 минути от специфични камери.

Отделни камери ще има и за двамата треньори Ернесто Валверде и Зинедин Зидан, прецизират от испанската федерация като показват, че за задачата ще употребяват за първи път по време на мач технологията Intel 360°, позволяваща на феновете да изживеят мача като футболистите, с помощта на виртуално показване.

Формата

" Барселона " влиза в " класико " с увереността на лидер в класирането. Каталунците записаха втория си най-успешен старт в историята, а след 16 мача имат 13 победи и три равенства. След спада във формата в края на ноември и началото на декември, когато записа две равенства подред, " Барселона " се върна към успехите, като вкара шест гола в два мача, без да допусне нито един.

 В последния мач на
© Reuters

В последния мач на " Сантяго Бернабеу " Лионел Меси донесе успеха на " Барселона.

" Реал " е на другия полюс, редувайки мощни и слаби изяви. Шампионът е в серия от четири следващи победи, само че две от тях пристигнаха на международното клубно състезание. В Ла Лига " Реал " няма две следващи победи от края на октомври, а в последните си пет дуела е с три победи и две равенства.

Освен това мадридчани пазят неприятни мемоари от последния си турнирен мач с " Барселона " на личния си стадион. Тогава каталунците завоюваха с 3:2 с късен гол на Меси.

В исторически проект обаче " Реал " разчита на тотална доминация на личния си стадион. Белите са с 52 победи и 19 загуби на " Бернабеу ".

Треньорите

" Барселона " не е любимец ", сподели треньорът на каталунците Ернесто Валверде. Специалистът, който пое тима през лятото, за първи път ще се изправи против " Реал " в турнирен мач, само че към този момент има защо да си връща, откакто тимът му изгуби разногласието за Суперкупата на Испания.

" Наша победа няма да реши разногласието за купата, тъй като има още доста мачове до края на сезона и след " класико " има къде да се печелят или губят точки. През август обстановката беше друга, тъй че във футбола постоянно нещата се трансформират динамично ", сподели още треньорът на " Барселона ".

⚽ El Clásico: 48h... pic.twitter.com/L6DkAmPmj2
— Real Madrid C.F. (@realmadrid) December 21, 2017

Колегата му Зинедин Зидан също се опита да смъкна напрежението от тима си. Френският експерт, който завоюва осем трофея за по-малко от две години, откогато води тима, не разяснява точковата разлика.

" Винаги сме подготвени за такива мачове, всички в тима мислят за срещата. Това е дерби, значимо и за класирането, и аз се надявам, че ще спечелим. Няма спомагателна раздразнителност от това дали изоставаме на осем, 11 или 25 точки ", сподели Зидан.

В задочния спор сред двамата треньори 45-годишният французин има преимущество против надалеч по-опитния си сътрудник. Зидан към момента няма загуба от Валверде. В досегашните пет публични мача Зидан има пет победи. Три бяха реализирани против предходния отбор на баска - " Атлетик " (Билбао), а две в миналите мачове за Суперкупата на Испания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР