Реал Мадрид и Айнтрахт Франкфурт ще се изправят един срещу

...
Реал Мадрид и Айнтрахт Франкфурт ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Реал и Айнтрахт определят новия носител на Суперкупата на Европа

Реал Мадрид и Айнтрахт Франкфурт ще се изправят един против различен в спор за Суперкупата на Европа. Двубоят сред носителите на трофеите в Шампионска лига и Лига Европа се играе през днешния ден на Олимпийския стадион във финландската столица Хелзинки и стартира в 22:00 часа българско време.

Кралският клуб приключи по превъзходен метод предишния сезон, откакто стана първенец на Испания и Европа. Възпитаниците на Карло Анчелоти победи първо в Ла Лига, а по-късно удариха Ливърпул с минималното 1:0 във финала на най-престижния европейски клубен шампионат в Париж. „ Белият балет “ се укрепи през лятото с Антонио Рюдигер, Орелиен Чуамени и Мигел Гутиерес, като ще се опита да продължи с титли макар неуспеха на прехвърлянето на Килиан Мбапе, който реши да остане в Пари Сен Жермен. Първенството на Ла Лига още не е почнало, като „ белите “ започват отбраната на купата си в Испания с посещение на един от новаците в Ла Лига Алмерия в неделя вечер.

Айнтрахт също ще помни постоянно миналата акция, в която превъзмогна неубедителното си показване в Бундеслигата, печелейки втория по мощ евротурнир Лига Европа след тъждество 1:1 в постоянното време и продълженията и по-точен мерник при дузпите против шотландския гранд Рейнджърс. Отборът на Оливер Гласнер се снабди с няколко нови попълнения, като най-скъпото от тях бе Йенс Петер Хауге, пристигнал от първенеца на Серия А Милан за 10 млн. паунда, а най-открояващ се след входящите прехвърляния е международният първенец с Германия от 2014 Марио Гьотце, който дойде от ПСВ Айндховен. Тимът от Франкфурт ще се опита да се реваншира за кошмарното начало на новата акция в Бундеслигата, откакто в дуела на откриването отстъпи на настоящия първенец Байерн Мюнхен с разгромното 1:6 вкъщи.

Реал е четирикратен притежател на Суперкупата на Европа, като за последно ликува с оценката през 2017, когато надделя Манчестър Юнайтед с 2:1 с попадения на Каземиро и Иско. Отборът е на един трофей от рекордьорите Барселона и Милан с по пет Суперкупи. Айнтрахт в никакъв случай не е играл в мач за Суперкупата на Европа, като от немските представители само Байерн е печелил оценката – през 2013 и 2020. Реал и Айнтрахт ще се изправят един против различен в повтаряне на финала в ШЛ през 1960, когато „ белите “ сграбчват трофея за пети следващ път след зрелищното 7:3. Съдиийска бригада от Англия ще управлява утрешния мач за Суперкупата. Главен арбитър ще бъде Майкъл Оливър, а за негови помощници са избрани Стюарт Бърт и Саймън Бенет. На ВАР-а ще бъде полякът Томаш Квятковски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР