Реал Мадрид елиминира Ювентус в 1/4 финалите на Шампионската лига

...
Реал Мадрид елиминира Ювентус в 1/4 финалите на Шампионската лига
Коментари Харесай

Реал отстрани Ювентус в свирепа битка на "Бернабеу"


Реал Мадрид отстрани Ювентус в 1/4 финалите на Шампионската лига след вълнуваща борба и същинска драма на "Сантяго Бернабеу". Испанският гранд и настоящ първенец в шампионата загуби вкъщи с 1:3, само че продължава с общ резултат 4:3. Мачът вървеше към продължения, само че в самия край Кристиано Роналдо вкара гол от противоречива дузпа, който класира "белия балет" за 1/2 финалите.

Двубоят стартира по желан метод за Ювентус, който поведе още във втората минута с гол на Марио Манджукич с глава след подаване на Сами Кедира. В седмата минута играчите на Юве бяха покрай втори гол, само че Кейлор Навас опази мрежата си с две спасявания. В 10-ата минута пък Реал можеше да възвърне равенството, само че Гарет Бейл на два пъти не съумя да порази вратата на противника. Малко по-късно Реал сътвори нова опция, само че гол на Иско не бе зачетен поради засада. В 34-ата минута Буфон отрази още един рисков удар на Иско, който отново бе в засада, неотсъдена този път. В 37-ата минута Манджукич още веднъж смълча трибуните на "Бернабеу" с втори гол с глава (асистенция на Стефан Лихтщайнер) и интригата се ускори още повече.

В края на полувремето Кристиано Роналдо имаше искания за дузпа за нарушаване против него при единоборство, само че такава не бе отсъдена. Рафаел Варан в спомагателното време на първата част можеше да понижи преднината на Ювентус, само че изстрелът му с глава откри напречната греда. Шокът за феновете на "Бернабеу" стана цялостен в 60-ата минута, когато Кейлор Навас не съумя да хване топката след центриране на Дъглас Коста и Блез Матюиди я довкара в мрежата. Резултатът стана 3:0 за Ювентус, както приключи и първата среща в Торино, само че в интерес на Реал. В последните секунди от триминутното продължение на мача съдията Майкъл Оливър свири дузпа в интерес на Реал за нарушаване на Меди Бенатия против Лукас Васкес. Буфон пък получи червен картон за бурната си реакция и на вратата на Юве застана Войчех Шчесни, който не съумя да отрази мощния удар на Кристиано Роналдо от бялата точка, който класира Реал за предпоследния стадий по най-драматичния метод.

Другият дуел от Шампионската лига сред Байерн Мюнхен и Севиля приключи 0:0. Баварците не престават напред след успеха си с 2:1 в първата среща в Испания. Така към този момент са известни всички полуфиналисти в най-престижния европейски шампионат - Байерн, Реал, Рома и Ливърпул. Жребият ще се тегли в петък. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР