Реал (Мадрид) е полуфиналист в Шампионската лига, след като се

...
Реал (Мадрид) е полуфиналист в Шампионската лига, след като се
Коментари Харесай

Дузпа в 93-ата минута спря устрема на "Ювентус" и прати "Реал" напред

Реал " (Мадрид) е полуфиналист в Шампионската лига, откакто се класира измежду четирите най-хубави отбора в шампионата след невиждана драма. Европейският клубен първенец безусловно се промъкна напред, откакто " Ювентус " водеше с 3:0 до третата минута на добавеното време.

Кралския клуб загуби с 1:3 вкъщи, откакто не сподели нищо от първия дуел в Торино. Този път съставът на Зинедин Зидан беше тотално надигран от опитния състав на " Ювентус ".

" Бианконерите " направиха доста огромен мач и с голове на Марио Манджукич (2) и Блез Матюиди бяха покрай чудото. Дузпа в добавеното време, вкарана от Роналдо и червен картон за Джанлуиджи Буфон обаче пратиха испанския отбор напред.

" Ювентус " стартира доста въодушевено и през цялото време сподели, че няма да се съобщи макар тежката загуба на личен терен преди осем дни. Треньорът Алегри заложи на изтърпелия наказване Миралем Пянич и Марио Манджукич, а измежду титулярите беше и Блез Матюиди.

Заради наказването на капитана си Серхио Рамос пък " Реал " беше с неопитния Хесус Вайехо в центъра на отбраната, а Гарет Бейл стартира вместо Карим Бензема.

Само 76 секунди бяха нужни на " бианконерите ", с цел да открият резултата и да дадат начало на лудата вечер. Дъглас Коста открадна топката от Каземиро, откри отдясно Сами Кедира, а той прелестно центрира към Марио Манджукич. За хърватина не беше проблем да се разпише с глава, откакто беше оставен непокрит – 0:1.

 Пламъкът на вярата за
© Reuters

Пламъкът на вярата за " Ювентус " се разгоря още в 76-ата секунда.

Попадението на " Ювентус " се оказа и най-бързия гол, който " Реал " позволява на " Сантяго Бернабеу " като хазаин в Шампионската лига.

До 30-ата минута европейският първенец по този начин и не съумя да откри отговор на играта на " Ювентус ". Футболистите в бяло грешаха постоянно, а в предни позиции даже не успяваха да комбинират. В отбрана се наблюдаваше липса на убеденост, а на моменти даже и и суматоха, като даже опитният Марсело се огъваше.

За сметка на това " Ювентус " сътвори няколко съществени рискове за гол, само че Кейлор Навас се справяше. На другата врата Джанлуиджи Буфон избави два изстрела на Кристиано Роналдо и Бейл.

Осем минути преди почивката " Ювентус " нанесе още по-сериозен удар по упоритостите на " Реал ", откакто удвои задатъка си. Лихтщайнер си освободи пространство отдясно и центрира, а Манджукич още веднъж нямаше конкуренция в наказателното поле – 0:2.

 Вторият гол на Марио Манджукич.
© Reuters

Вторият гол на Марио Манджукич.

Хърватинът надскочи Карвахал и прати топката в мрежата за повторно. За нападателя това беше 20-и гол в Шампионската лига, като половината от тях са маркирани след изстрели с глава.

До края на първото полувреме " Реал " съумя да отговори с един удар в гредата на Варан. Централният бранител засече центриране от фаул, само че нямаше шанс.

През втората част " Реал " опита да наложи надзор над дуела и да задържа по-трайно топката. " Ювентус " одобри този метод и с доста тичане и битка по целия терен действаше извънредно проведено. Италианският тим чакаше своите шансове на контраофанзива.

 Роналдо се стараеше, само че доста постоянно топката въобще не стигаше до него.
© Reuters

Роналдо се стараеше, само че доста постоянно топката въобще не стигаше до него.

В рамките на няколко минути обстановката на терена стана доста по-динамична, като се размениха положения пред двете порти. Първо Буфон трябваше да се намесва след удар на Роналдо в 58-ата минута, а секунди по-късно Кейлор Навас избави рисков изстрел на Игуаин.

Костариканският вратар се справяше чудесно до 61-ата минута, когато сгреши съдбовно. Навас изпусна топката след едон привидно безвредно центриране и я подари на връхлитащия Матюиди, а за френския халф нямаше никакъв проблем да вкара третия гол за " Ювентус ".

 Голямата неточност на Кейлор Навас.
© Reuters

Голямата неточност на Кейлор Навас.

Повеждайки с 3:0 " Ювентус " стартира да играе още по-разумно, разчитайки и на огромния си опит. Съставът на Алегри контролираше чудесно темпото и на моменти даже с по-груби нарушавания накъсваше играта.

Много мощни изяви на вратата имаше Буфон, който на два пъти трябваше да стопира Роналдо.

Всичко отиваше към добавено време и две продължения от 15 минути, когато в 93-ата минута съдията Майкъл Оливър даде дузпа за " Реал ". Той отсъди нарушаване на Бенатия против резервата Лукас Васкес, а целият тим на " Ювентус " му се нахвърли.

Заради бурните си митинги пряк червен получи Буфон.

Талисманът на " Реал " Роналдо застана зад топката и с безмилостен удар в горния десен ъгъл се разписа във вратата на резервата Войчех Шчесни. По този метод португалеца освен класира отбора си напред, само че и съблюдава традицията да вкарва във всеки мач в шампионата през този сезон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР