Реал (Мадрид) е първият финалист в турнира за Суперкупата на

...
Реал (Мадрид) е първият финалист в турнира за Суперкупата на
Коментари Харесай

В Рияд: Дузпи пратиха Реал на финал

Реал (Мадрид) е първият финалист в шампионата за Суперкупата на Испания.

„ Белия балет “ не убеди с играта си, само че победи с дузпи Валенсия на стадион " Крал Фад " в Рияд.

Редовното време и продълженията на мача приключиха наедно 1:1, а при ударите от бялата точка с по-здрави нерви се оказаха " кралете " и завоюваха с 4:3.

Карим Бензема откри резултата от дузпа в 39-ата минута, с цел да изравни българската легенда Христо Стоичков (6) на третата позиция във безконечната класация по голове за Суперкупата, до момента в който Самюел Лино изравни в 46-ата минута.

Първата обстановка пред една от двете порти бе в 5-ата минута. Тогава Едер Милитао стреля с глава след корнер, само че прати топката над вратата.

В 10-ата минута Реал имаше още една забавна опция. Родриго се отскубна зад отбраната, само че се наложи да стреля от дребен ъгъл и не съумя да откри очертанията на вратата.

„ Кралския клуб “ продължи да е по-активен и в 14-тата минута Бензема нахлу на скорост, само че и неговият удар не бе в очертанията на вратата.

Минута по-късно и Феде Валверде стреля доста рисково отвън наказателното поле, като кълбото мина рисково покрай гредата.

Първият прецизен удар в мача обаче бе дело на Единсон Кавани. В 19-ата минута той стреля много рисково с глава и Тибо Куртоа трябваше да прави първото си избавяне в мача.

След това в 22-рата минута и Лино опита отдалечен шут, като топката мина относително близо над напречната греда.

В 37-ата минута Карим Бензема се отскубна зад отбраната, нахлу в наказателното поле, където бе спънат от бранител на противника. Французинът самичък се нае да извърши наказателния удар и невъзмутимо осъществя за 1:0.

Още в първата минута на второто полувреме Валенсия възвърне равенството. Тони Лато прати остро центриране отдясно и Самуел Лино бе изтърван на далечната греда, където от воле засече топката във вратата за 1:1.

Реал реагира бързо и в 51-вата минута Бензема насочи рисков изстрел, който принуди Мамардашвили да прави първо избавяне в мача. При последвалия корнер и Начо стреля рисково с глава, само че около вратата.

След това играта се изравни, а темпото много спадна. Неприятната вест за Реал бе, че се наложи Карло Анчелоти да направи две насилствени смени на Лукас Васкес в 69-ата и Едер Милитао в 74-тата минута.

Чак в 88-ата минута се стигна до нещо по-интересно пред някоя от двете порти. Бензема получи отлично центриране наоколо до вратата, само че ударът му с глава мина над напречната греда.

В 5-ата минута на добавеното време Реал имаше прелестен късмет да реши всичко. Винисиус се озова непокрит на метри от вратата, само че се засуети и ударът му бе блокиран от вратаря.

Минута по-късно и Феде Валверде тества рефлексите на Мамардашвили с мощен шут от отдалеченост, само че стражът още веднъж бе на мястото си.

В последна сметка в постоянното време не бе излъчен победител и се наложи да се играят продължения.

Още при започване на първото от тях Мамардашвили още веднъж бе подложен напрегнат след изстрел на Винисиус от границата на пеналта, само че стражът още веднъж се намеси ослепително.

В 105-ата минута Мамардашвили още веднъж бе последна бариера пред гола след рисков отдалечен удар на Тони Кроос.

В началото на второто продължение пък и Валенсия пропусна превъзходен късмет. Фран Перес се озова очи в очи с Тибо Куртоа, само че не съумя да го преодолее.

В 119-ата минута Марко Асенсио шутира от фаул по земя и съумя да провре топката под стената, само че не затрудни прекалено много Мамардашвили, който решително улови.

Така спечелилият трябваше да бъде избран с дузпи. За Реал Карим Бензема, Лука Модрич,  Тони Кроос и Марко Асинсио бяха безупречни, до момента в който за Валенсия Ерай Джумерт и Хосе Гая пропуснаха от бялата точка и пратиха столичани на финала. Там техен противник ще бъде спечелилият конфликта сред Бетис и Барселона.

РЕАЛ МАДРИД - ВАЛЕНСИЯ 1:1 (4:3 след дузпи)
1:0 Карим Бензема (39, дузпа)
1:1 Самюел Лино (46)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Мадрид : 1. Куртоа, 17. Васкес, 3. Милитао, 22. Рюдигер, 6. Фернандес, 15. Валверде 12. Камавинга, 8. Кроос, 21. Родриго, 9. Бензема (к), 20. Винисиус;

Треньор: Карло Анчелоти;

Валенсия : 25. Мамардашвили, 2. Корея, 15. Йозкаджар, 24. Джомерт, 14. Гая (к),  4. Муса,  18. Алмейда, 16. Лино, 3. Лато, 7. Кавани, 9. Клуиверт;

Треньор: Дженаро Гатузо.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР