Реал (Мадрид) доказа, че е кралят. Той е новият носител

...
Реал (Мадрид) доказа, че е кралят. Той е новият носител
Коментари Харесай

Кралят е само един - Реал вдигна 14-ата! Страшни сцени в Париж помрачиха финала

Реал (Мадрид) потвърди, че е кралят. Той е новият притежател на трофея на Шампионска лига. " Белият балет " победи на финала Ливърпул с 1:0 с попадение на Винисиус.

Решителният мач бе белязан от голям скандал откакто началото се забави с 36 минути поради организационни проблеми. Фенове на мърсисайдци не можеха да влязат на " Стад дьо Франс " и това провокира редица вълнения.Така за 14-ти път Реал завоюва огромния трофей на Шампионска лига. На второ място по брой трофеи остава Милан, който завоюва Шампионската лига/Купата на Европа 7 пъти, следван от Байерн и Ливърпул (по 6), а Барселона закръгля първата петица (5).Така Ливърпул не съумя да вземе реванш от Реал за изгубения край през 2018 година в Киев, до момента в който " белите " още веднъж потвърдиха, че това е техният шампионат.
 Снимка 575688
След огромното очакване на старта, Ливърпул беше по-дейният тим през съвсем целия мач, само че вратарят на Реал - Тибо Куртоа се показа ослепително и спря всички нападения към мрежата си.

През първата част попадение на Бензема не бе зачетено поради засада, а разногласията към това съдийко решение, доказано и от ВАР, са големи.

Срещата стартира равностойно. Постепенно Ливърпул взе самодейността и настойчиво се впусна в офанзиви. Към 15-ата минута, мърсисайдци сътвориха две рискове пред вратата на Куртоа. В първата от тях Салах стреля от непосредствена непосредственост, само че вратарят улови, а в идната офанзива, Тиаго също насочи удар, само че отвън наказателното поле.

В 20-ата минута, Садио Мане навлезе в наказателното поле, измъкна се с лекост от бранителите и насочи изострен удар с десния крайник, Куртоа мазета топката, право в страничната греда.

Последва пробуждане на " белия балет ". Две минути преди края се стигна до най-дискусионното състояние през първата част. Алаба центрира към Карим Бензема. Французинът съумя да овладее, само че Алисон избави. Топката обаче отиде в краката на Конате, който бе притиснат от Федерико Валверде и изгуби владението на топката. След рикошет във Фабиньо топката още веднъж стигна до Бензема, който с удар от границата на вратарското поле прати топката в мрежата, само че попадението не бе зачетено поради засада. ВАР удостовери решението на съдията.

През втората част събитията на терена не се трансформираха кой знае какъв брой. Тимът на Юрген Клоп продължи да господства, единствено че с тази разлика, че " кралете " вкараха попадение. В 59-ата минута, като от нищото, испанският клуб съумя да открие. Валверде стигна до ъгъла на наказателното поле и прати топката към далечната греда, а Винисиус, който беше пред задачата, не пропусна от няколко метра, измъквайки се от Александър-Арнолд и с удар към опразнената врата направи 1:0 в интерес на Реал.

В идващите минути, предстоящо мадридчани се прибраха компактно в отбрана, а мърсисайдци опитваха напористо да нападат, само че Тибо Куртоа не спираше да ги отчайва. Белгийският пазач се намеси уверено в много обстановки и избави тима си от попадения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР