Реакцията от останалите партии за предложението на жената на депутата

...
Реакцията от останалите партии за предложението на жената на депутата
Коментари Харесай

Асен Василев: На много народни представители половинките им работят в администрацията

" Реакцията от останалите партии за предлагането на дамата на депутата Даниел Лорер, Виолета Лорер, като част от борда на Европейска инвестиционна банка (Европейската капиталова банка) е доста звук за нищо. Има доста народни представители, чиито половинки работят в администрацията, няма спор на ползи ", съобщи финансовият министър Асен Василев.

" В момента заради целия този звук госпожа Лорер сама отдръпна кандидатурата си ", изясни още финансовият министър.

Василев уточни, че за тази позиция нямало възнаграждение, само че след разразилия се скандал по тематиката през вчерашния ден, Виолета Лорер сама отдръпнала кандидатурата си. Позицията ще поеме Гергана Беремска - шеф на дирекция “Международни финансови институции ”.

“Тази позиция би трябвало да се възобнови до петък, тези позиции постоянно са били изпълнявани или от консултант на министъра, или от шеф дирекция. Тук не става въпрос за позицията, която Лиляна Павлова заема, която е същинската позиция на България в банката, а става въпрос за позиция, която не е със възнаграждение от банката, която би трябвало четири пъти годишно да приема счетоводните доклади. ”, сподели Василев.

Няма заплата, тъй като задължението бил четири пъти годишно, изясни той.

Той изясни, че в случай че до края на седмицата се одобри законът за удължение на към този момент снадки бюджет, няма да има терзание. " Това удължение се постанова единствено поради заплащанията на общините и на Здравната каса, да се правят в цялостен размер. Утре и други ден съм на ежемесечното събиране на финансовите министри в Брюксел, тъй че сътрудниците от министерството ще продължат в пленарна зала в случай че има въпроси към тях ", сподели още финансовият министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР