„Реакцията ни не е непремерена, тя е такава, защото БСП

...
„Реакцията ни не е непремерена, тя е такава, защото БСП
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Трябва да се преговаря с “Газпром“ за доброто на българите



„ Реакцията ни не е непремерена, тя е такава, тъй като Българска социалистическа партия е мъчително сензитивна на тази тематика. Кадрите на Българска социалистическа партия след 90-та година са гонени до последно и от работа, и по политически аргументи. “ Така членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и някогашен обществен министър Георги Гьоков разяснява освобождението на Гергана Алексова като зам.-генерален шеф на Националната компания " Железопътна инфраструктура ". В ефира на Нова телевизия той изясни, че съгласно левицата служебното държавно управление би трябвало да се занимава с организация на изборите и газовите проблеми, а не от първия ден да освобождава фрагменти.

Според Гьоков в тази ситуация не става въпрос за непросветеност от страна на Алексова, а има политически детайл и тя е нарушила нечии ползите, като е тръгнала да преглежда публични поръчки на избрани хора. „ Тези хора, чийто ползи са наранени, са довели до отстраняването ѝ “, счита Гьоков.

В предаването “Здравей, България “ той дефинира тримата министри от Българска социалистическа партия в служебния кабинет като почтени хора и експерти всеки в своята сфера, само че добави: „ Това никой не го оспорва, само че Българска социалистическа партия не е еднолична партия, имаме си органи и Устав, в който е записано по какъв начин се действа в обстановката - те би трябвало да бъдат утвърдени и излъчени от Националния съвет “, безапелационен е Гьоков, като посочи, че по какъв начин ще се отрази тяхното присъединяване на имиджа на Българска социалистическа партия, ще забележим в бъдеще.

Гьоков не се съгласява с изказванията на президентската институция за неуспех на предходното ръководство в обществената политика и уточни част от постигнатото в сферата: „ 55-56% нарастване на минималната пенсия, 38-39% на оптималната. Увеличение на обществената пенсия с 66%, междинната пенсия с 42%, майчинството с 87%. Не знам къде е неуспехът на обществената политика, и в случай че това се споделя единствено и единствено да унижим някого или да неглижират неговата работа в политиката, не знам в каква посока се движат нещата “, разяснява някогашният обществен министър.

Гьоков не счита, е че страната е оставена в безпорядък: „ Да виждате някъде безпорядък в страната, в това число и в енергетиката. Вижда се, че това държавно управление е направила стъпки, които да вземат решение рецесиите. Така че, когато се дават такива послания от една институция към друга, всеки в обществото може да реши дали да го дефинира като възмездие, задявка или добър звук “, уточни той.

По отношение на газовата рецесия социалистът съобщи, че Българска социалистическа партия ясно и изрично, още преди встъпването на служебното държавно управление, са упорствали за България да беседва с всички снабдители за положителното на българите и за обезпечаване на енергоносители евтино за България. Не е обикновено една от най-бедните страни в Европейския съюз да заплаща една от най-високите сметки. Така че договарянията с “Газпром “ влизат в нашите сметки, дружно с желанието за диверсификация “, заключи Георги Гьоков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР