Реакцията на посолството ни в Киев не може да се

...
Реакцията на посолството ни в Киев не може да се
Коментари Харесай

Започва изтегляне на българите от Украйна

Реакцията на посолството ни в Киев не може да се назова несъответстваща. 4 рейса пътуват към украинската столица, с цел да изтеглят българи те там. Това сподели в ефира на bTV шефът на пресцентъра на външното ни министерство Митко Димитров, откакто наши сънародници се оплакаха от дейностите на задачата ни в Киев. 

Той добави, че от Одеса ще тръгнат 130 души, които  са известени и знаят графиците на потегляне. Начините на прекосяване и часове на потегляне стават ясни на място, поради съображения за сигурност. Това се постанова, защото през вчерашния ден е имало инцидент с въоръжен мъж, стана ясно от думите на Димитров. От думите му стана ясно, че има проект за евакуация и по въздух. 
Димитров посочи, че мисията ни в Украйна сега е в стеснен състав, само че се работи и прави всичко допустимо, всеки, който пожелае подпомагане, да го получи.
Припомняме, че часове след съветската офанзива в Украйна стана ясно, че България ще изтегля над 4000 български жители от Украйна , които са поискали отбрана у нас в първите няколко часа от началото на почналата война. От думите му се разбра, че освен всички свои жители в нападнатата страна България е подготвена да одобри и украински жители. Същевременно обаче български жители сигнализират, че с часове не могат да се свържат с българското посолство в Киев.

Около 14.15 ч. вчера над 300 български жители бяха потърсили помощ за евакуация от Министерството на външните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР