Реакцията на пазарите към доклада за третото тримесечие на Amazon

...
Реакцията на пазарите към доклада за третото тримесечие на Amazon
Коментари Харесай

Amazon с рекордна печалба, но с консервативна прогноза за края на годината

Реакцията на пазарите към отчета за третото тримесечие на Amazon и последвалото възобновяване

Увеличаване

Реакцията на пазарите към отчета за третото тримесечие на Amazon и последвалото възобновяване

Преглед на оригинала [Investing.com] Смаляване
Още по тематиката
Гугъл не покри упованията и акциите изгубиха 7%

По-ниският растеж на приходите и топящият се марж на облагата, наред със боязън от регулация, разочароваха вложителите
28 окт 2018
Dow Jones и S&P500 се успокоиха, откакто изтриха облагите си за годината (обновена)

Американските пазари влязоха на алена територия след загуби на софтуерния бранш, само че в четвъртък пристигна леко покачване
25 окт 2018
Walmart ще заложи на нововъведения, с цел да се конкурира сполучливо с Amazon

Най-голямата верига в света счита да премисли бизнес модела си
21 окт 2018 - Печалбата на акция е 5.75 $ по отношение на междинни прогнози от 3.14 $

- Приходите разочароват леко - 56.6 милиарда $ против упования за 57.10 милиарда

- Компанията предвижда доходи за настоящото тримесечие сред 66.5 милиарда и 72.5 милиарда $, с което разочарова Уолстрийт
Американският софтуерен колос Amazon усили фрапантно облагата си през миналото тримесечие, само че упованията за приходите до края на годината не се харесаха на вложителите. През третото тримесечие облагата е повишена до 2.9 милиарда $ при 256 млн. година по-рано. Това прави по 5.75 $ на акция при единствено 52 цента през същия интервал на предходната година и упованията на анализаторите за 3.11 $, написа Bloomberg.
Компанията на Джеф Безос е спечелила доста от интернент услугите си и изключително от Amazon Web Service. Въпреки това се следи известно закъснение на растежа на приходите, което се изяснява и със едва интернационално показване на водещата услуга на Amazon. Акциите на компанията се намалиха с 9% след оповестяването на резултатите, само че бързо наваксаха до предходните си равнища.

Приходите малко под плануваното

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Приходите на компанията са нарастнали с 29% на годишна база и са достигнали 56.6 милиарда $. Пазарните анализатори смятаха, че те ще бъдат 57.10 милиарда, което сътвори известно отчаяние. Реално даже и при извънредно печелившия заоблачен изчислителен бизнес - Amazon Web Services, приходите не нарастват по този начин, както през последните три месеца. На процедура компанията регистрира по-малък растеж на постъпленията във всички категории през тримесечието, в това число онлайн продажбите и абонаментните продажби, продажбите на Amazon Web Services и бързоразвиващия се рекламен бизнес. Гигантът разчита на растежа на членовете си на услугата Prime, оценени на към 97 млн. в Съединени американски щати, които заплащат такси в подмяна на отстъпки за доставка, видеострийминг и други услуги.

Тех колосите Amazon и Alphabet от ден на ден приказват за засищане на северноамериканския пазар с основните им услуги, което ускорява значимостта на интернационалната сцена. За Amazon експанзията на услугите на компанията в Индия е изключително значима, като съгласно анализатори пред Bloomberg оттова произлиза и настоящето показване.

Рекордн а печалб а

В същото време чистата облага на Amazon е нарастнали съвсем 10 пъти по отношение на същия интервал на предходната година до рекордните 2.9 милиарда $. Това е четвъртото следващо тримесечие, в което компанията записва над 1 милиарда $ облага. Оперативните облаги е била 3.7 милиарда $ по отношение на прогнозите на Уолстрийт за 2.1 милиарда $.
Огромният растеж на облагата се дължи основно на облачните услуги, рекламата и комерсиалните услуги за трети лица.

По-ниски упования за празничните месеци

По-тревожни обаче са прогнозите на компанията за последното тримесечие, което нормално е най-успешното за Amazon заради празничните поръчки. Въпреки това, тази година компанията планува показване доста под упованията на вложителите. Докато междинното очакване за доходи на анализаторите е 73.79 милиарда $, от Amazon предизвестяват за такива в диапазона сред 66.5 и 72.5 милиарда $.

Инвеститорите се тормозят за слабата прогноза и за възходящия тепм на разноските, споделя пред Bloomberg Ар Джей Хотови от Morningstar. Не е ясно дали разноските се усилват вследствие на еднократни резултати, като да вземем за пример подготовка за втората централа или настоящи позиции, като покачвания на заплатите на чиновниците в складовете и отваряне на нови магазини AmazonGo без касиер, разяснява той.

Акциите на Amazon са поскъпнали с към 50% тази година, защото вложителите залагат на продължаващото владичество на компанията и налзинето й в нови бранш. Книжата й обаче се намалиха с към 15% от пика им през септември в изискванията на по-широк пазарен спад.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР