Реакцията към убийствата е знак за зрелост на демокрацията, гражданите

...
Реакцията към убийствата е знак за зрелост на демокрацията, гражданите
Коментари Харесай

Не сме имунизирани срещу атаки на ценностите, призна словашкият премиер в ЕП

Реакцията към убийствата е знак за зряла възраст на демокрацията, жителите и гражданското общество . Това съобщи министър председателят на Словакия Петер Пелегрини в Европейския парламент.

Членовете на Екологичен потенциал разясниха следствието на убийството на журналиста Ян Куцияк, мафията и измененията в медийния закон. " Атмосферата в страната се промени. Хората са по-богати, само че и по-взискателни към политическия живот ", изясни той и добави, че съгласно него Словакия има мощно гражданско общество и мощни медии.

Той призна обаче, че страната не е ваксинирана против офанзивите на полезностите , каквато е и свободата на словото. Според него убийството на Куцияк " раздруса обществено и политически словаците " и провокира безусловно " законни реакции в обществото ", което е " знак за зряла възраст на нашата народна власт и жители ".

Речта на Пелегрини в Екологичен потенциал е част от дебата с водачите на страните членки по отношение на бъдещето на Европейски Съюз.
 Кой умъртви Ян Куцияк? Все по-близо до истината?
Кой умъртви Ян Куцияк? Все по-близо до истината?

Следователите са реконструирали в огромна степен механизма на престъплението…

Петър Пелегрини изясни на евродепутатите, че обединена Европа е нещо естествено за Словакия и няма друга опция.

Той разяснява, че Словакия е страна с един от най-високия стопански напредък в Европейски Съюз, член на еврозоната със относително ниска безработица и съвсем без овакантяване на жители по стопански аргументи.

Министър-председателят увери, че Словакия желае да принадлежи към групата на най-интегрираните страни и " ние сме подготвени да поемем тежестта на отговорността ". Т ой се причислява към съдействието на ПЕСКО в защитата.

Пелегрини прикани Европейски Съюз да преодолее разделянето на Изток и Запад и да се сплоти . Всеки би трябвало да направи нещо в името на единството, както компромиса с командированите служащи и двойното качество на храните. Според него Европейски Съюз се нуждае от решение, " което ще работи за всички " в региона на миграцията.
 30 000 словаци желаеха оставки и нови избори
30 000 словаци желаеха оставки и нови избори

Да се отдръпват шефът на полицията Гаспар и спецпрокурорът Ковачик…

Европейски Съюз би трябвало по-активно да се занимае с битката с изменението на климата и да е в крайник с софтуерното развиване, " държавните управления също би трябвало да станат 4.0 държавни управления ".

Във връзка със обществената политика Пелегрини се застъпи за европейска минимална работна заплата и обективна трудова подвижност. Той напомни кандидатурата на Словакия за Европейската организация по заетостта.

Пелегрини се причисли към европейската визия на френския президент Макрон, само че попита: " Как можем да приказваме за идната многогодишна финансова рамка, без да имаме ясна визия за бъдещето на Европейски Съюз? "

В подтекста на евроизборите той акцентира на нуждата от битка против дезинформацията и киберзаплахите. " Трябва да накараме хората да схванат, че изборите са значими ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР