Реакциите в РСМ след посещението на премиера Кирил Петков в

...
Реакциите в РСМ след посещението на премиера Кирил Петков в
Коментари Харесай

Барлакоски: С посещението на Петков в Скопие започнаха да се рушат бариерите между РСМ и България

Реакциите в РСМ след визитата на премиера Кирил Петков в Скопие са изненадващо положителни. Това сподели в ефира на Нова нюз журналистът Божидар Барлакоски. По думите му срещата сред двамата министър-председатели донесе позитивизъм.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 102
Усещаше се конструктивен звук, нямаше я риториката, с която до момента бяхме привикнали. Нямаше заяждане и провокиране. Двамата министър председатели в своите речи започнаха една нова страница в историята на двете страни. Започнаха да се разрушават бариерите. Първата крачка е направена. Тези, които смятаха, че тази среща ще бъде единствено протоколна такава, сбъркаха ”, изясни той.

Редица значими договорености бяха реализирани на срещата, като единствено една тематика остана неизяснена- тази за историческите въпроси.

„ Подкрепям рационалния метод на премиерите- да се търси съгласуваност сред страните по тематиките, по които има доближаване, а останалите въпроси да се вземат решение в придвижване. Чуха се и доста положителни мнения за срещата и отвън Народното събрание. Председателят на стопанската камара в Македония също приветства Петков с думите, че е значимо да се развиваме като естествени страни ”, разяснява още журналистът.

Според Божидар Барлакоски младите технократи свършиха работата на патриотичните обединения.

„ Реакциите на ВМРО-ДПМНЕ след визитата остават един фон. Ако сравня какво направиха те и какво реализираха министър председателите, мога да кажа, че младите технократи свършиха работата на патриотите. Петков завоюва Македония за България ”, изясни той.

Той посочи, че в РСМ няма настройки и планове за провеждането на референдум за участието на страната в Европейски Съюз.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 102  Експерт: Радев и Петков ще са главните фигури, които ще дефинират външните ни политики Експерт: Радев и Петков ще са главните фигури, които ще дефинират външните ни политики  Кирил Петков към критиците: С метода ни към Северна Македония имаме действителни резултати

Кирил Петков към критиците: С метода ни към Северна Македония имаме действителни резултати  Кирил Петков към критиците: С метода ни към Северна Македония имаме действителни резултати Кирил Петков към критиците: С метода ни към Северна Македония имаме действителни резултати
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР