Реакциите в Брюксел след скандалните изказвания от записа на Националния

...
Реакциите в Брюксел след скандалните изказвания от записа на Националния
Коментари Харесай

Немски евродепутат след записа от „Промяната“ за Фон Дер Лайен: Нямаме нужда от криза с еврото!

Реакциите в Брюксел след скандалните изявления от записа на Националния съвет на “Продължаваме смяната ” не стопират към този момент трети ден. Либералът Мориц Кьорнер, народен представител в Европейския парламент от Германия, разгласява частта от обясненията на Кирил Петков за заобикалянето на разпоредбите за влизане в еврозоната от страна на България. “Твърди се, че Урсула фон дер Лайен скрито е дала обещание на българските държавни договарящи да одобри България в Еврозоната, даже в случай че страната не дава отговор на нужните условия за това. Трагична неточност. Еврокриза 2.0 е последното нещо, от което се нуждаем сега ”, декларира в Туитър Мориц Кьорнер.

Когато Петков изяснява пред Националния съвет за диалога си с председателката на Европейската комисия, той споделя, че Урсула фон дер Лайен е дала обещание съпорт, само че с молба от нейна страна, “да не бъде представена ”. Петков обаче огласява пред
Всичко за Вашата сватба
членовете на Народно събрание на Природен парк диалога, а откакто депутатът Радостин Василев даде записа на медиите на специфична конференция, от Брюксел представител на Европейската комисия в началото назова записа “с неразбираем генезис ”. “Това, което е ясно е, че има критерии, които се отнасят за влизането в Шенген и ръководителят беше доста безапелационна в своята поддръжка и за България, и за Румъния що се отнася до влизането им в Шенген, мисля, че това стана доста ясно. Има и доста ясни критерии за влизането в еврозоната. Разбира се, ръководителят и цялата Комисия, дано ви напомня, че не е единствено ръководителят, а цялата Комисия, а след това и Съветът на Европейски Съюз са тези, които преценят доста точно дали критериите са изпълнени, с цел да бъде взето такова решение. Но по принцип не разясняваме подобен вид обвинявания и записи, които излизат на бял свят ”, съобщи Ерик Мамер в петък.

В събота обаче се наложи Европейската комисия още веднъж да излезе с позиция поради продължаващите въпроси към “заобикалянето на разпоредбите ” за България. Европейската комисия удостовери за Българска национална телевизия, че Урсула фон дер Лайен и Кирил Петков са поддържали връзка.

Председателят на Еврокомисията и Петков са обсъждали значими за България тематики, в това число Еврозоната и приемането ни в Шенген. Позицията на Фон дер Лайен и по двете тематики е ясна, споделят от Комисията. Фон дер Лайен е удостоверила поддръжката си за приемането на страната ни в шенгенското пространство. Влизането в еврозоната е развой, чиито условия важат за всички страни, а всички правила би трябвало да се съблюдават, допълниха още от Европейска комисия.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg