Реакциите на възмущение нараснаха след излъчването на видеоклип, разкриващ обидите,

...
Реакциите на възмущение нараснаха след излъчването на видеоклип, разкриващ обидите,
Коментари Харесай

Макрон осъди остро антисемитските обиди към френски академик

Реакциите на отвращение набъбнаха след излъчването на видеоклип, разкриващ обидите, отправени против философа Ален Финкилкраут, в събота по време на митингите в Париж.

Философът и учен Ален Финкилкраут бе афектиран и освиркан тази събота по време на демонстрацията на “жълтите жилетки ” в парижкия квартал Монпарнас, а видеоклиповете, излъчени в обществените мрежи, провокираха вълна от отвращение измежду политическата класа, мнозина осъдиха забележките с антисемитски темперамент.

Изключително цинични и с антисемитски темперамент обиди като „ замърсен ционист “, „ Франция е наша “ са крещели няколко стачкуващи, които са забелязали учения, както се вижда на видеото, излъчено от в Интернет.

На втори клип, сниман от публицист на свободна процедура, можем да забележим, че полицията се намесва, с цел да отбрани философа, написа “Пари мач ”.

“Чувствах безспорна ненавист и за жалост, това се случва не за първи път ”, споделя Ален Финкилкраут. “Бих се страхувал, в случай че нямаше полиция, за благополучие те бяха там ”, отбелязвайки, че не всички „ жълти жилетки “ са били нападателни към него, един от тях даже предложил да му даде жилетка и да се причисли към шествието, а различен го поздравил за неговите писания.

Този случай провокира вълна на отвращение, на наказание и на послания в поддръжка на философа, мнозина, осъдиха антисемитския темперамент на тези обиди, в това число и президентът.

“Син на полски бежанец, който стана френски учен, Ален Финкилкраут е освен изтъкнат академик, само че и знак на това, което Републиката разрешава на всеки ”, написа Еманюел Макрон в „ Туитър “, добавяйки, че “антисемитските обиди, на които философът е станал обект, са безспорното отричане на това, кои сме ние и на това, което ни прави една огромна нация. Няма да ги толерираме “, декларира Макрон. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР