Реактивните мерки, наложени в момента, категорично доказаха, че не дават

...
Реактивните мерки, наложени в момента, категорично доказаха, че не дават
Коментари Харесай

Петър Москов остро: Мерките не работят

Реактивните ограничения, наложени сега, изрично потвърдиха, че не дават нужния резултат. Натискът върху лечебните заведения не понижава, няма сигурност в обществото, няма надзор на заболеваемостта, твърди здравният министър в интервала 2014 – 2017 година доктор Петър Москов в позиция на партията, основана от него - КОД.
Според него за следващ път се чака постигане на сериозни равнища на заразеност измежду популацията, след което да се афишира затваряне на цели браншове от социално-икономическия живот, което лишава вероятността и опцията за обмисляне на хората. Подобно държание на страната трансформира от ден на ден български жители в съперници на противоепидемичните ограничения по принцип, споделя Москов.
Той счита, че спазването на 3 правилото за ограничаване на болестта и намаляване на натиска върху здравната система, може да са от изгода от тук нататък. За него това са:
- обезпечаване на непрекъсваемост на естественият живот на незасегнатите от заболяването;
- всеобщо тестване с антигенни проби, проведено във към този момент разпознатите рискови групи от населението;
- изолираност и карантиниране само на потвърдените като заразоносители в резултат на тестванията, което ще подсигурява обикновено работно всекидневие на всички останали, при съблюдаване на базовите противоепидемични ограничения.
Москов дава образец със Словакия, където след всеобщото тестване на популацията в 2 поредни уикенда, резултатът е, че 4 седмици по-късно позитивните случаи понижават с близо 50% от пиковата стойност преди взимането на тази мярка.
В момента единствено 31 лечебни заведения се грижат за 60% от пациентите, заболели от Коронавирус. Останалите 300 се грижат за 40% от тях. Като в 174 от тях лежат едноцифрен брой пациенти или изобщо не лежат (в 126 лежат НУЛА пациенти). Правителството да приключи практиката забележителна част от системата да се „ крие от рецесията “, с цел да обезпечи на пациентите нужната им здравна помощ.
"Голяма част от будещата съществено терзание повишена смъртност в последните седмици, която към този момент е два пъти над нормалната за това време на годината е породена от липса на навременна диагностика ", разяснява той.
Областите, в които смъртността в последните седмици най-вече надминава нормалните равнища за годината са: Разград – 143% повече умряли, Търговище – 108% повече умряли, Кърджали – 102% повече умряли. Същите тези области са в „ зелените региони “ по заболеваемост от Коронавирус. Причината съгласно Петър Москов е, че тези хора в никакъв случай не стигат до диагноза Коронавирус, тъй като няма кой да ги тества, няма кой да ги прегледа и в последна сметка те стигат в лечебните заведения, когато към този момент е късно.
Държавата би трябвало да подсигурява финансово и организационно осъществяването на функционалностите си по карантиниране на инфектираните и техните близки. За да се разбере размерът на този проблем е задоволително да се огледа статистиката, която демонстрира, че едвам 47% от дейните случаи са под карантина.
Неприемането на сходен метод, който от една страна подсигурява контрола върху разпространяването на инфекцията, а от друга, не води до от време на време вкарване на огромни групи от популацията в положение на наложена безработица, ще задълбочи разделянето в обществото. Засилват се нездравословните за публичното и икономическото здраве на нацията политически трендове, избрали да паразитират върху полярните публични страхове за здравето или за хляба ", добавя някогашният здравен министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР