Реагирайте спокойно на фалшивата информация на онези, представящи си победи,

...
Реагирайте спокойно на фалшивата информация на онези, представящи си победи,
Коментари Харесай

Украйна официално отрече твърденията на Вагнер, че е превзела центъра на Бахмут

" Реагирайте умерено на подправената информация на тези, представящи си " победи ", които не съществуват в реалност ", написа през днешния ден в " Телеграм " началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин сподели по-рано във видео, че съветското знаме е било издигнато над постройката на администрацията в града и с това той е бил високомерен.

Министерството на защитата на Русия обаче удостовери казаното от Пригожин.

Стратегически значимият град в украинската Донецка област преди е имал към 70 000 поданици. Сега той е мощно опустошен и се счита, че в него живеят към 3000 души. И двете страни понесоха тежки загуби в боевете към Бахмут, отбелязва ДПА.

Русия заяви, че ще усили военните си сили в северозападните региони поради присъединението на Финландия към НАТО

Русия ще усили своите военни сили в западните и северозападните елементи на страната поради предстоящото на следващия ден присъединение на Финландия към НАТО, сподели съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, представен от организация РИА " Новости ".

Финландия и Швеция аплайваха за присъединение към НАТО предходната година, откакто Русия нахлу в Украйна. Финландия има с Русия обща граница от 1300 километра и с влизането й в алианса дължината на границата на Северноатлантическия съюз с Русия ще се усили съвсем двойно.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу сподели предходната година, че Русия взема " съответни контрамерки " и ще образува 12 елементи и дивизии в Зпадния си боен окръг.

" Ще усилим нашия боен капацитет в западна и северозападна посока. В случай, че във Финландия бъдат ситуирани сили и запаси на други страни членки на НАТО, ще вземем спомагателни ограничения, с цел да подсигуряваме надеждно съветската военна сигурност ", сподели Грушко.

Путин подписа закони за консолидиране на окупираните украински райони в правосъдната система на Русия

Руският президент Владимир Путин е подписал пакет от осем закона за основаване на съдилища в окупираните Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области, както и за осъществяване на процедура за асортимент на претенденти за първичния им състав. Това съобщи ТАСС, като означи, че съответните документи към този момент са обнародвани.

По силата на първия пакет закони на територията на Донецка и Луганска област се основават висши и арбитражни съдилища на самообявилите се републики, а в Запорожка и Херсонска област се основават районни съдилища и районни арбитражни съдилища. Създават се и гарнизонни военни съдилища в Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, а също съдилища, обхващащи няколко региона, районни и градски съдилища.

Съдилищата, настоящи в областите към сегашния миг, ще продължат да правораздават от името на Руската федерация до началото на активността на съдилищата, които ще бъдат основани в сходство с новоприетите закони, като се чака това да стане до края на месеца. Освен това се дефинира процедура за прекачване на новосъздадените съдилища на делата и жалбите, които са признати за разглеждане, само че към момента не са прегледани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР