RB19 със сигурност е най-добрата кола във Формула 1 в

...
RB19 със сигурност е най-добрата кола във Формула 1 в
Коментари Харесай

Хорнър не е сигурен дали RB19 е най-добрата кола на Ред Бул

RB19 сигурно е най-хубавата кола във Формула 1 сега, по този въпрос две отзиви няма. Но дали актуалният болид на „ биковете “ е най-хубавият в историята на отбора, на този въпрос даже и шефът на екипа Кристиан Хорнър няма корав отговор.

„ След две надпревари една точка не ни доближава за максимума – сподели Хорнър пред Sky Sports F1 след квалификацията в Австралия предишния уикенд. – Спечелихме трети следващ полпозишън, тимът свърши невероятна работа с кола, само че да споделяме, че тя е нашата най-хубава? Пред години сме имали няколко доста мощни коли.

„ Определено тази попада в една група с тях, само че ще имам безапелационен отговор едвам в края на сезона. Когато се върнем в Европа всички ще имаме усъвършенствания. Тук преимуществото ни е по-малко, в сравнение с беше на другите писти, а то ще става все по-малко в хода на сезона “, сподели още Хорнър.
 Защо Ред Бул RB19 има толкоз огромно преимущество Защо Ред Бул RB19 има толкоз огромно преимущество
Със сигурност в листата на най-хубавите коли на Ред Бул попадат RB6, с която Себастиан Фетел и отбора от Милтън Кийнс завоюваха първите си трофеи през 2010 година, RB7 от 2011, RB9 от 2013 и RB18 от 2022. От тях най-успешен е моделът от предишния сезон, с който Макс Верстапен завоюва 15 победи и стигна до втората си купа, а Серхио Перес добави още две победи на сметката на RB18.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР