РБ Лайцпиг победи Фрайбург с 3:1 у дома в мач

...
РБ Лайцпиг победи Фрайбург с 3:1 у дома в мач
Коментари Харесай

РБ Лайпциг отново в топ 4, Вердер пропиля два гола аванс срещу палача на Левски

РБ Лайцпиг победи Фрайбург с 3:1 вкъщи в мач от 11-ия кръг на Бундеслигата, откакто в предишния кръг отстъпи на Майнц 05. С триумфа „ биковете “ изпревариха Борусия Дортмунд и към този момент заемат четвъртото място във краткотрайното класиране с 23 точки. Фрайбург е осми с 14.

Лайпциг излезе напред в резултата още в шестата минута. След сериозна неточност в защитата на гостите топката се озова в Шави Симонс, който стреля от границата на наказателното поле и се разписа за 1:0.

В рамките на няколко минути Лайпциг пропусна три положителни положения, откакто Симонс бе спрян от вратаря Ноа Атуболу, а Люис Опенда първо бе блокиран от защитник, а малко по-късно стражът се откри.

В 35-ата минута изравнителен гол за Фрайбург, дело на Килиан Сидия, не бе приет поради засада. В добавеното време на първата част гостите въпреки всичко вкараха за 1:1 с гол на Мерлин Рьол, пристигнал след прекрасен самостоятелен рейд.

В 77-ата минута Кристоф Баумгартнер бе съборен в наказателното поле на Фрайбург и след преразглеждане с ВАР съдията Патрик Итрих уточни бялата точка. Опенда извърши тъкмо дузпата в 79-ата минута и даде задатък на Република България Лайпциг – 2:1.

Само няколко секунди по-късно „ биковете “ си взеха решение всичко. Баумгартнер опитва шанса си от границата на наказателното поле, а ударът му преодоля съпротивата на Ноа Атуболу и навести мрежата му за крайното 3:1.

Вердер Бремен и Айнтрахт Франкфурт изиграха страховит мач, който приключи 2:2. По този метод бременските музиканти събраха 11 точки и се изкачиха на 12-ата позиция във краткотрайното класиране, където „ орлите “ са 7-и с 18 точки в актива си.

Първото полувреме предложи няколко стойностни положения пред двете порти, само че най-интересното пристигна в добавеното време на първата част.

Във втората минута на продължението Ансгар Кнауф фаулира Йенс Стаге в наказателното поле и съдията Бенямин Бранд отсъди дузпа за домакините. Зад топката застана Марвин Дюкш, който преодоля Кевин Трап с удар в долния ляв ъгъл – 1:0 за Вердер!

Само 5 минути след началото на втората част публиката на домакините още веднъж ликуваше, откакто Леонардо Битенкур откри Рафаел Боре в наказателното поле с прехвърлящо подаване. Пред вратата на съперника Боре не се поколеба и прониза вратата на някогашния си тим.

Айнтрахт обаче не падна духом след изоставането с 2 попадения и потегли в офанзива.

Правещият мощен сезон Омар Мармуш направи положително подаване към Ели Скири, който с удар по тревата от границата на наказателното поле понижи пасива на „ орлите “ в 65-ата минута.

Десет минути по-късно Вердер рухна, откакто Тута се отскубна от пазача си и подаде към Хървойе Смолчич, който не сгреши – 2:2.

В 83-ата минута Скири опита шанса си с глава, само че топката мина над вратата.

Вердер можеше да стигне до успеха в 91-ата минута, само че удар на Дюкш бе избавен по страховит метод от Кевин Трап, който избави точката за своя отбор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР