РБ Лайпциг триумфира с Купата на Германия след драма с

...
РБ Лайпциг триумфира с Купата на Германия след драма с
Коментари Харесай

РБ Лайпциг триумфира с Купата на Германия след истинска драма

РБ Лайпциг победи с Купата на Германия след драма с дузпи против Фрайбург. "Биковете " наваксаха закъснение в рзултата с чоек по-малко при 0:1, само че в продълженията и дузпите демонстрираха отлична работа и победиха с трофея.

Двата тима започнаха равностойно. В 14-тата минута пристигна и първата заплаха. Тя беше пред вратата на Фрайбург, като стражът Марк Флекен отрази удар на Форшберг, а по-късно и Нкунку нямаше късмет.

Пет минути по-късно обаче Фрайбург поведе след попадение на Макс Егещайн. Той беше прецизен с левия крайник, само че секунди преди този момент асистиралият му Роланд Шалай несъзнателно употребява ръката си при преодоляването на топката. От Лайпциг стачкуваха, само че реферът се довери на своите сътрудници от ВАР и даже не пожела да изгледа запис на противоречивата обстановка.

В 25-ата Нкунку се възползва от неточност на Никлас Хьофлер и стреля, само че не съумя да осъществя. Лайпциг натисна при започване на втората част, само че в 57-ата минута остана с човек по-малко. Тогава Халстенберг, като финален в отбрана, спря Хьолер и беше изпъден с пряк червен картон.

Последваха мощни минути за Фрайбург, само че и Република България не се даваше. Бившият участник в Шампионската лига се възползва от своя късмет и изравни за 1:1 в 76-ата посредством Нкунку. Французинът наказа неточност на вратаря Флекен, който не реши излизането си.

Срещата влезе в продължения и още във втората минута на първото от тях отборът на Фрайбург удари греда. Същото се случи и малко по-късно - в 104-тата минута, а при добавката на съвсем празна врата Ермедин Демирович стреля над гредата.

Това обаче не беше краят на гредите, тъй като в 115-ата минута напречния дирек на вратата на Питър Гулачи отново избави Лайпциг - този път след изстрел на Яник Хаберер.

Дойде 117-ата минута, в която от Разенбалшпорт желаеха дузпа за нарушаване на Хьофлер против Дани Олмо. Първоначално основният съдия Саша Щегеман, пред очите на който се случи това, отсъди, че фал няма. От ВАР обаче го приканиха да изгледа запис на ситуацията. След като видя повторението, той не промени решението си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР