РБ Лайпциг спечели гостуването си на Вердер (Бремен) с 2:1

...
РБ Лайпциг спечели гостуването си на Вердер (Бремен) с 2:1
Коментари Харесай

РБ Лайпциг нанесе поредна загуба на Вердер и излезе втори, Груев извън групата

РБ Лайпциг завоюва гостуването си на Вердер (Бремен) с 2:1 в мач от 15-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за гостите бяха дело на Андре Силва (13’) и Ксавер Шлагер (71’), а сред тях прецизен за домакините бе Кристиан Грос (57’). Извън групата за отбора на Оле Вернер през днешния ден остана българския национал Илия Груев, който бе титуляр в предходния дуел с Байерн (Мюнхен), изгубен с разгромного 6:1, поради заболяване.

“Биковете ” усъществиха няколко по-опасни офанзиви в първите минути, само че те не доведоха до нещо значително пред вратата на Иржи Павленка. Ситуацията на терена като че ли стартира да се успокоява и тъкмо тогава в 13-ата минута гостите нанесоха своя удар посредством Андре Силва, който получи от Емил Форшберг след бърза офанзива и бързо допиране с левия крайник откри резултата за 0:1. Минута по-късно пас в предни позиции бе на път да стигне до Кристофър Нкунку, само че стражът на “бременските музиканти ” съумя да излезе и да почисти.

Домакините бяха извънредно покрай равнене на резултата в 22-ата минута, когато Никлас Филкрюг доближи до една центрана топка и я смъкна в наказателното поле, само че там Янис Бласвих се намеси и почисти. Вердер съумя да възвърне равенството в 57-ата минута посредством Кристиан Грос, който се разписа в 50 си мач в Бундеслигата, за 1:1 след красиво осъществяване с десния крайник.

Футболистите на Марко Розе съумяха да излязат още веднъж напред в 70-ата минута, когато Андре Силва и Ксавер Шлагер реализираха превъзходно двойно подаване, а вторият влезе в наказателното поле и означи за 1:2. Малко по-късно точно Андрес Силва направи очевиден пропуск, когато не съумя да уцели под ъгъл опразнената пред себе си врата.

С тази си победа Република България Лайпциг се изкачи на второто място след 15 изиграни дуела от отбора те имат общо 28 точки. Вердер е девети с 21 пункта, само че момчетата на Оле Вернер имат четири загуби в последните си шест дуела в шампионата.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР