РБ Лайпциг се наложи с 3:1 над Хофенхайм и събра

...
РБ Лайпциг се наложи с 3:1 над Хофенхайм и събра
Коментари Харесай

Лайпциг се изравни с Байерн след победа срещу Хофенхайм

РБ Лайпциг се наложи с 3:1 над Хофенхайм и събра 32 точки, които го изравниха с Байерн (Мюнхен). Баварците обаче са на 2-о място с по-добра голова разлика, до момента в който Република България Лайпциг е на 3-о място.

Домакините затвърдиха ролята си на любимец още в началните минути, макар измененията в стартовите 11, които направи треньорът им Марко Розе.
 Борусия (Дортмунд) - Република България Лайпциг 2:3 в дуел от Бундеслигата
Борусия (Дортмунд) претърпя проваляне от РЛ.Б Лайпциг вкъщи

Жълто-черните се отдалечиха от купата

Но първата опция за гол в 10-ата минута беше за гостите, пропусната от Роберт Сков, който на задна греда не съумя да засече в мрежата центриране на Андрей Крамарич.

Последва пропуск на Кристоф Баумгартнер, а в 34-ата домакините откриха. Мохамед Симакан центрира, Сков отби топката, само че право на крайници на Клостерман, който простреля Оливер Бауман на вратата на Хофе.
 Република България Лайпциг изгуби всякакво доверие в Тимо Вернер
Република България Лайпциг изгуби всякакво доверие в Тимо Вернер

Отдава го чартърен

Три минути преди края на първата част гостите възвърнаха равенството с помощта на Озан Кабак. Защитникът засече с глава центриране на Сков. Но успеха пристигна за " Биковете " в последните 20 минути, когато се появи на терена Емил Форшберг. Снажният швед в 70-ата минута вкара за 2:1, а 4 минути по-късно подаде на Мохамед Симакан за 3:1.

По-рано през днешния ден значими победи за оцеляването си реализираха Хайденхайм и Бохум, а Борусия (Дортмунд) се задоволи единствено с точка при визитата на Аугсбург.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР