РБ Лайпциг се наложи с 2:1 в домакинството си на

...
РБ Лайпциг се наложи с 2:1 в домакинството си на
Коментари Харесай

Два магически гола на Собослай залепиха РБ Лайпциг до Байерн на върха

РБ Лайпциг се наложи с 2:1 в семейството си на Щутгарт в първи дуел от 18-ия кръг на немската Бундеслига. В воин за „ биковете “ се трансформира Доминик Собослай, който означи и двата гола за своя отбор в 25-ата и 49-ата минута. Крис Фюрих осъществя почетното попадение за гостите в 68-ата минута от дузпа.

Гостите започнаха по-добре мача и сътвориха първата действителна голова заплаха, само че вратарят Янис Бласвич отрази удар на Кастанарас.

Впоследствие обаче Лайпциг взе самодейността, а първата добра обстановката за домакините пристигна след центриране на Раум, само че ударът с глава на Андре Силва мина над вратата.

Още при идващия късмет обаче Лайпциг поведе в резултата. Тогава Собослай осъществя след ужасно осъществяване непосредствено от фал от сериозна отдалеченост.

He's that guy
— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN)
До почивката Андре Силва имаше две благоприятни условия, само че с глава прати топката около вратата при първия късмет, а по-късно стреля право във вратаря.

Щутгарт стартира мощно втората част и Николас Нартей бе изведен самичък против вратаря, само че стреля неопределено.

Този пропуск бе осъден, защото Собослай стигна до втория си гол в 49-ата минута. След центриране отляво бранител на Щутгарт не съумя да почисти по най-хубавия метод, а Силва отигра с глава за австриеца, който овладя с едно допиране и стреля с десния крайник от границата на наказателното поле, с цел да означи още едно красиво попадение в долния десен ъгъл на Флориан Мюлер.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР