РБ Лайпциг се наложи над Хофенхайм с 3:1 в осминафинален

...
РБ Лайпциг се наложи над Хофенхайм с 3:1 в осминафинален
Коментари Харесай

Лайпциг се справи с Хофе и е на 1/4-финал за Купата на Германия

РБ Лайпциг се наложи над Хофенхайм с 3:1 в осминафинален мач в шампионата за Купата на Германия. „ Биковете “ поведоха още в 8-ата минута след попадение на Емил Форсберг, а в края на полувремето Конрад Лаймер удвои. В 77-ата минута Каспър Долберг върна интригата в срещата, а Хофе стартира интензивен напън против Лайпциг. Тимо Вернер обаче постави точка на разногласието след попадение минути преди края на дуела.

Двубоят стартира с напън на Република България Лайпциг, а в 8-ата минута Конрад Лаймер изведе Емил Форсберг в наказателното поле на Хофенхайм. Шведът шутира с левия си крайник в близкия ъгъл и благодарение на левия непряк дирек откри резултата.

Марсел Халщенберг центрира в наказателното поле за Андре Силва в 21-ата минута. Португалецът стреля с глава, само че ударът му мина над напречната греда.

Халщенберг шутира непосредствено от междинна отдалеченост в 40-ата минута, само че стражът на гостите Оливер Бауман направи ужасно избавяне и отрази.

Мохамед Симакан откри Конрад Лаймер в наказателното поле, там той съумя да задгърби своя личен надзирател, след което шутира ниско по земята в противоположния ъгъл, с цел да удвои задатъка на „ биковете “ в 41-ата минута на срещата.

Анхелиньо напредна по лявото крило и центрира в наказателното поле, където Каспър Долберг бе пропуснат в 77-ата минута. Високият датчанин засече с глава, връщайки вярата на Хофенхайм в срещата.

Последва засилен напън от страна на зиндхаймци, който завърши в 84-ата минута. Тогава Доминик Зобоцлай комбинира с Юсуф Полсен, който видя навлизащия на скорост в наказателното поле на Хофенхайм Тимо Вернер и му чукна топката, а той от своя страна осъществя, с което постави точка на разногласието.

Станли Нсоки изрита топката при спряла игра в 86-ата минута, за което получи втори жълт и респективно червен картон.

Република България Лайпциг, който е носителят на Покала за сезона 2021/2022, продължава отбраната на трофея си за Купата на Германия и продължава към четвъртфиналите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР