РБ Лайпциг разгроми като гост Херта с 6:1 и се

...
РБ Лайпциг разгроми като гост Херта с 6:1 и се
Коментари Харесай

Лайпциг отново унизи Херта и се намърда в топ 4

РБ Лайпциг разгроми като посетител Херта с 6:1 и се изкачи в топ 4 в класирането на Бундеслигата. Отборът е към този момент единствено на 4 точки от третия Байер (Леверкузен).

Тимът на Доменико Тедеско откри резултата в средата на първото полувреме посредством Бенямин Хенрихс, само че още при започване на втората част Стеван Йоветич изравни след страховит самостоятелен пробив сред няколко бранителя. Черногорецът имаше късмет даже да изведе домакиите напред, само че стреля около гредата.

Нещата станаха необратими за Херта след час игра, когато Марк Оливер Кемпф направи дузпа и бе изпъден. Така тимът освен изостана в резултата след гола от дузпа на Кристофер Нкунку, само че и му бе съвсем невероятно още веднъж да се върне в мача. Пет минути по-късно Нкунку вкара втория си гол след асистенция на Дани Олмо. В 75-ата минута и испанецът Олмо се разписа за 4:1.

В 82-рата минута и Амаду Айдара се разписа за Лайпциг, като направи резултата 5:1 за гостите. Малко по-късно втори състезател на Херта бе изпъден от терена - Сантиаго Аскасибар, само че след намесата на ВАР той доигра срещата. Минута преди края Юсуф Поулсен вкара още един гол за гостите.

Херта изживя сходен призрачен сън и при предходната си среща с Република България Лайпциг. През есента берлинчани изгубиха от този противник като посетител с 0:6.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР