РБ Лайпциг работи върху няколко варианта за провеждане на първия

...
РБ Лайпциг работи върху няколко варианта за провеждане на първия
Коментари Харесай

От Лайпциг: Мачът с Ливърпул със сигурност няма да бъде отменен

РБ Лайпциг работи върху няколко разновидността за осъществяване на първия осминафинален мач от Шампионска лига против Ливърпул, откакто немските управляващи оповестиха, че няма да създадат изключение и няма да позволен британския отбор до територията на страната.

Германия забрани влизането на всички идващи от страни, наранени от новия вариант на КОВИД-19 най-малко до 17 февруари, като измежду засегнатите е и Англия. Единствените изключения се вършат за немски жители или живущи в страната, само че сходно предписание не е планувано за професионални спортисти.

Лайпциг би трябвало да одобри Ливърпул по стратегия на 16 февруари, само че поради рестрикциите евентуално ще се наложи смяна на местоположението. На този стадий няма финално решение.

" Към момента няма нищо ново. Други хора се занимават с организационните въпроси. Трябва да изчакаме ", разяснява треньорът на Република България Лайпциг Юлиан Нагелсман по време на онлайн конференция.

Говорителят на клуба Тил Мюлер изрази убеденост, че няма да се стигне до отменяне на мача и служебна загуба за немския отбор.

" Обсъждаме всички вероятни разновидности. Но мачът сигурно няма да бъде анулиран ", сподели Мюлер.
Най-оптималният вид за разрешаване на проблема наподобява смяна на местоположението и мачът да се изиграе на безпристрастен терен. Другата алтернатива е замяна на семействата и Ливърпул да бъде хазаин в първия мач на 16 февруари.

" Надявам се, че мачът ще се организира, вкъщи или не, ние ще се подготвим уместно да изиграем добър мач против Ливърпул ", сподели още Юлиан Нагелсман. Шампионска Лига 1/8 кръг, вторник 16 февруари  Република България Лайпциг 22:00  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР