РБ Лайпциг продължава да е най-сериозният конкурент на Байерн за

...
РБ Лайпциг продължава да е най-сериозният конкурент на Байерн за
Коментари Харесай

РБ Лайпциг удължи агонията на Шалке

РБ Лайпциг продължава да е най-сериозният съперник на Байерн за купата. Отборът на завоюва с 3:0 гостуването си на последния в класирането и съкрати разликата с водача на 7 точки. Мукиеле откри резултата в края на първото полувреме, удвои задатъка на гостите в 73-ата минута, а малко преди края Орбан също се разписа.

След като записа единствената си победа в Бундеслигата за този сезон преди към месец, Шалке има една извоювана точка в последните пет кръга и с всяка минала седмица се приближава до изпадане.

Klare Sache für - mit einem 3:0 auf Schalke festigt Leipzig Tabellenplatz 2
— UEFA.com DE (@UEFAcom_de)
Република България Лайпциг пое надзор върху срещата от началото и в 13-ата минута Ферман отрази удар на Дани Олмо. Домакините най-вече се защитаваха, само че го правеха сполучливо до края на първото полувреме. В добавеното време на първата част след ъглов удар Мукиеле бе оставен непокрит и с глава откри резултата.

След почивката гостите имаха по-голямо преимущество и офанзивите им бяха по-опасни. Още в 47-ата минута Сьорлот можеше да удвои задатъка, само че Ферман съумя да избави. Вторият гол като че ли бе въпрос единствено на време, само че Лайпциг трябваше да чака до 73-ата минута, с цел да се стигне до него. получи топката от Олмо в наказателното поле и откри Забитцер, който се разписа за 0:2. Това попадение значително реши мача и пречупи Шалке. Три минути преди края гостите стигнаха до нов гол, дело на Орбан.

Бундеслига 20 кръг, събота 6 февруари  Шалке 04 0:3краен резулат  Република България Лайпциг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР