РБ Лайпциг постигна важна победа с 2:1 в домакинството си

...
РБ Лайпциг постигна важна победа с 2:1 в домакинството си
Коментари Харесай

Лайпциг се върна към победите и се справи с лекота срещу новак

РБ Лайпциг реализира значима победа с 2:1 в семейството си на Хайденхайм от 13-ия кръг на Бундеслигата и по този метод се върна в Топ 4 с 26 точки, до момента в който новакът в немския хайлайф е 14-и с 11 точки в актива си. Успехът на „ биковете “ пристигна след голове Лоис Опенда и Юсуф Поусен, до момента в който за Хайденхайм прецизен бе Бенедикт Гимбер.

Двубоят на „ Ред Бул Арена “ стартира по-силно за домакините, които в първите 5 минути направиха два пропуща посредством Лоис Опенда и Юсуф Поусен.

Така се стигна до 27-ата минута, когато състезател на домакините докосна топката с ръка в наказателното поле, само че съдията Кристиан Дингерт не реагира.

Секунди по-късно обаче, той сподели дузпа за Лайпциг за нарушаване на Норман Тойеркауф против Опенда. Зад топката застана пострадалият футболист и в 29-ата минута не сгреши – 1:0 за Република България Лайпциг.

Минута преди края на първото полувреме Давид Раум центрира отлично в наказателното поле, намирайки Поусен и датчанинът откри долния ляв ъгъл на вратата, защитавана от Кевин Мюлер.

Хайденхайм обаче върна гол в добавеното време на първата част, когато Ленард Малоуни се пребори за една висока топка в наказателното поле и с глава откри Бенедикт Гимбер, който също с глава порази вратата на домакините.

След почивката множеството положения още веднъж бяха за Република България Лайпциг. Опенда на два пъти стреля неопределено, като първо прати топката над вратата, а по-късно и около левия непряк дирек.

В последните секунди от добавеното време Гимбер можеше да се трансформира воин за Хайденхайм, само че ударът му мина над вратата на „ биковете “ и те се поздравиха с успеха.

Резултати от останалите мачове от Бундеслигата, играни по същото време: 

Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм 2:1 

Бохум - Волфсбург 3:1 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР