РБ (Лайпциг) постигна лесна победа с 3:0 в гостуването си

...
РБ (Лайпциг) постигна лесна победа с 3:0 в гостуването си
Коментари Харесай

РБ вече отправя реално предизвикателство към Байерн за титлата

РБ (Лайпциг) реализира лесна победа с 3:0 в гостуването си на Херта (Берлин) в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата. Играчите на Юлиан Нагелсман реализираха четвърта победа в шампионата и с тази победа се приближиха единствено на две точки от лидера в Байерн (Мюнхен). Положението на берлинчани пък се внушава от ден на ден, откакто към този момент са с равни точки с Арминия (Билефелд), който са на 16-о място, даващо право на плейоф за оставане в най-горното равнище на немския футбол.

Играчите на Лайпциг съумяха да доближат до попадение още преди да е минал и половин час игра.Капитанът Марсел Забитцер откри резултата в 27-ата минута, когато получи положително подаване, напредна няколко метра и стреля неспасяемо, а вратарят на Херта Руне Ярстайн само изгледа топката.

Пет минути след началото на втората част гостите имаха опция да изравнят след страховит пробив на Матеус Цуна, който обаче не оцели вратата останал очи в очи с Петер Гулачи.

Играчите на Нагелсман удвоиха в 71-ата минута - резервата Мукелеле стреля, ударът му бе блокиран, само че отскочилата топка бе изгубена след извънредно груба неточност на границата на наказателното поле от Матео Гендузи и още веднъж Мукелеле не сгреши при втория опит. В 84-ата късо разиграване след корнер прати топката в капитана Забитцер, той центрира чудесно и Вили Орбан не остави късмет на Ярстайн след изстрел с глава за класическото 3:0.

В идната седмица играчите на Република България (Лайпциг) следва тежко домакинство на Борусия (Мьонхенгладбах), а Херта ще гостува на третия в класирането Волфсбург.

Бундеслига 22 кръг, неделя 21 февруари  Херта (Берлин) 0:3краен резулат  Република България Лайпциг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР