РБ Лайпциг победи като гост Херта с 6:1 в Берлин

...
РБ Лайпциг победи като гост Херта с 6:1 в Берлин
Коментари Харесай

Биковете от Лайпциг пронизаха шест пъти Старата госпожа

РБ Лайпциг победи като посетител Херта с 6:1 в Берлин и направи чудесна интервенция, като се изкачи с Топ 4 на класирането. Отборът е към този момент единствено на 4 точки от третия Байер Леверкузен.

Република България Лайпциг откри резултата в средата на първото полувреме посредством Бенямин Хенрихс, само че още при започване на втората част Стеван Йоветич изравни след страховит самостоятелен пробив сред няколко бранителя.

Нещата станаха необратими за Херта след час игра, когато Марк Оливер Кемпф направи дузпа и бе изпъден. Така тимът освен изостана в резултата след гола на Кристофер Нкунку, само че и му бе съвсем невероятно още веднъж да се върне в мача. Пет минути по-късно Нкунку вкара втория си гол след асистенция на Дани Олмо. В 75-ата минута и испанецът Олмо се разписа за 4:1.

В 82-рата минута и Амаду Хайдара се разписа за Лайпциг, като направи резултата 5:1 за гостите. Малко по-късно втори състезател на Херта бе изпъден от терена - Сантиаго Аскасибар, само че след намесата на ВАР той доигра срещата. Минута преди края Юсуф Поулсен вкара още един гол за Лайпциг.

Междувременно преди мача Херта разгласи на формалния си профил в Туитър, че шестима футболисти на отбора са дали позитивни проби за COVID-19 директно преди мача. Това са Лукас Клунтер, Максимилиан Мителщад, Марвин Платенхарт, Кевин-Принс Боатенг, Юрген Екеленкамп и Донджун Ли. Защитниците Суат Сердар и Никлас Щарк бяха инфектирани с вируса още преди този момент и също отсъстваха.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР