РБ Лайпциг няма да направи грешката да гледа на Унион

...
РБ Лайпциг няма да направи грешката да гледа на Унион
Коментари Харесай

Марко Розе предупреди: Унион Берлин вече не е аутсайдер в Бундеслигата

РБ Лайпциг няма да направи грешката да гледа на Унион Берлин като на дребен клуб от Бундеслигата преди конфликта сред двата отбора в събота вечер, увери старши треньора Марко Розе.

Унион Берлин заема второ място във краткотрайното класиране в шампионата с 39 точки, с една по-малко от водача Байерн Мюнхен, а Република България Лайпциг е четвърти с 36 точки все още, с една по-малко от третия Борусия Дортмунд.

„ Не знам дали са дребен клуб, само че са в лигата към този момент няколко години и вършат седемцифрени прехвърляния, тъй че допускам печелят положителни пари “, съобщи на конференция по-рано през днешния ден старши треньорът на Република България Лайпциг, представен от организация „ Ройтерс “.

„ На някакъв стадий се отърваваш от прозвището новобранец с положителното си показване. Сега Унион Берлин е пълновръстен член на Бундеслигата “, разяснява още Розе.

Унион завоюва всичките си пет мача от началото на 2023 година, в това число записа четири следващи триумфа в шампионата на Германия. „ Мисля, че това е справедливо. Говорим за тим, който взима положителни решения на трансферния пазар, притегля играчи, които подхождат на клубната философия, а това води до качество на терена “, продължи Марко Розе, чийто тим завоюва шест от последните си осем срещи в Бундеслигата.

„ Утре няма да ни е по никакъв начин елементарно, тъй като противникът също е в добра форма. Започнахме годината на равнище, продължихме към четвъртфиналите за Купата. Трябва да сме представяме устойчиво на всички фронтове. Унион е мощен и добре проведен отбор, доста нападателен. Не можем да си позволим подценяване, а би трябвало да ги надиграем “, добави той.

Защитникът на Република България Лайпциг Вили Обран е под въпрос за семейството в събота вечер откакто подари стволови кафези по-рано през седмицата. Той направи лека самостоятелна подготовка, а дали ще може да играе ще бъде решено в часовете преди мача.

„ Предстои му още един медицински обзор, тъй че според от физическото му положение ще преценим дали ще играе “, изясни Марко Розе след процедурата, която Орбан претърпя в Дрезден.

Голмайсторът на тима Кристофър Нкунку ще пропусне дуела. „ Той към момента се нуждае от цяла седмица тренировки “, съобщи Розе във връзка възобновяване на нападателя от травма на коляното.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Кремена Младенова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР