РБ Лайпциг направи нова важна крачка в турнира за Купата

...
РБ Лайпциг направи нова важна крачка в турнира за Купата
Коментари Харесай

РБ Лайпциг върви убедително напред, Волфсбург елиминира Шалке 04 за Купата на Германия

РБ Лайпциг направи нова значима крачка в шампионата за Купата на Германия. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман записаха безапелационна победа с 4:0 над Бохум в конфликта сред двата отбора от 1/8-финалите и по този начин не престават напред в шампионата.

Домакините на " Ред Бул Арена " вкараха по два гола в двете полувремена. През първата част се разписаха Амаду Хайдара в 11-ата и Марсел Забитцер в 45-ата минута. През втората част пък на два пъти прецизен бе Юсуф Поулсен в 66-ата и 75-ата минута, с цел да оформи крайното 4:0.

В различен мач от шампионата Волфсбург се оправи с Шалке 04, побеждавайки го с минималното 1:0. " Вълците " стигнаха до триумфа с гол на Ваут Вегхорст. В 40-ата минута домакините получиха дузпа, Вегхорст извърши наказателния удар, само че вратарят Ралф Ферман избави, нападателят на Волфсбург обаче реагира бързо и съумя да вкара при добавката.

Така Република България Лайпциг и Волфсбург се причислиха към Рот Вайс (Есен), Борусия (Дортмунд), Вердер (Бремен) и Холщайн (Кийл) на 1/4-финалите в шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР