РБ (Лайпциг) надделя с 2:0 над Ханза (Рощок), но това

...
РБ (Лайпциг) надделя с 2:0 над Ханза (Рощок), но това
Коментари Харесай

РБ показа по-голямата си класа срещу Ханза

РБ (Лайпциг) надви с 2:0 над Ханза (Рощок), само че това бе изцяло задоволително за отбора да преодолее 1/8-финалите за Купата на Германия. Футболистите на Доменико Тедеско вкараха две попадения в самото начало на мача и в края на срещата посредством Юсеф Поулсен (6’) и появилия се като запаса Дани Олсмо (82’).

Играчите на Доменико Тедеско излязоха напред още в 6-ата минута, откакто Клостерман получи в наказателното поле, центрира паралелно над обърканите бранители на гостите и откри изцяло необезпокоявания Юсеф Пулсен, който от близко прати топката с глава в мрежата за 1:0.

Кристофър Нкунку можеше да удвои резултата в 67-ата минута, когато французинът стреля доста рисково от фал, само че вратарят на Ханза избави със сетни старания.

Второто попадение на сметката на Лайпциг пристигна в 82-ата минута, когато образцова контраофанзива на домакините изведе одеве появилия се на терена Дани Олмо и той с първото си допиране до топката я прати в мрежата на гостите за 2:0.

В последните минути играчите на Деоменико Тедеско сътвориха още няколко положителни положения да повишат още резултата, само че не бяха точни. В последна сметка те се класираха за идната фаза и чакат съперника си на 1/4-финалите за Купата на Германия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР