Разяснителна кампания за референдума в село Баба Тонка, което остана

...
Разяснителна кампания за референдума в село Баба Тонка, което остана
Коментари Харесай

Готвят референдум за запазване на кметството в поповско село

Разяснителна акция за референдума в село Баба Тонка, което остана без кмет, а няма и нужния брой гласоподаватели, вършат от общинския център в Попово. Допитването до популацията е планувано за 18 февруари. На него хората би трябвало да отговорят на въпроса: „ Да се закрие ли кметство с. Баба Тонка, община Попово? ”. Гласуването ще се организира от 7 до 20 часа, само че не по-късно от 21 ч. в изборната секция в постройката на здравната работа в селото.

Право да гласоподават на локален референдум имат жителите на село Баба Тонка с изборни права, които имат непрекъснат или сегашен адрес в селото, както и тези с сегашен адрес там през последните 6 месеца преди насрочване на референдума, който е друг от непрекъснатия им.

До обябяване на референдума се стигна, откакто кметът Стефан Томанов беше наказан за цялостен военен боеприпас, открит в дома му. Неговото пояснение беше, че оръжията са остарели и негодни и ги употребява в исторически възстановки с клуба, в който взе участие. Томанов обаче беше отхвърлен от поста.

Междувременно станало ясно, че и непълен избор за кмет не може да се организира, защото няма 350 души в селото, каквото е законовото условие.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР