Развръзката на събитията е оставена нарочно за март, когато българите

...
Развръзката на събитията е оставена нарочно за март, когато българите
Коментари Харесай

Виктор Димчев: Цялата ситуация ми прилича на криминале, в което няма да разберем кой и защо е бил убит

" Развръзката на събитията е оставена преднамерено за март, когато българите ще са още по-гладни, когато измамите на политиците, които ни управляваха в последните две години в революционна конюнктура, ще са още по-видни и когато носталгията към рационалното ръководство на предходните ръководещи ще бъде като че ли по-ярка “, предвижда Виктор Димчев

Виктор Димчев, продуцент и режисьор, в изявление за предаването " Добър ден, България " на Радио " Фокус "

В студиото към този момент е нашият анализатор Виктор Димчев – продуцент и режисьор. Здравейте и добре пристигнали в студиото на Радио " Фокус “. Г-н Димчев, чухме оптимистично изявление на проф. Габровски, в това време обаче в действителност възможностите не са огромни. 

Шансовете са невъзможни, в случай че изключим това, че кворумът сега разрешава тези партии, които могат да изберат проф. Габровски за нов министър председател на България, да го създадат. Въпросът е дали политическите играчи желаят това да се случи, и съгласно отговорът е " Не “ през цялото време. Проф. Габровски е една добра илюстрация, която партиите в Народното събрание показаха като опция на тези млади " търговци “ или " шарлатани “, които до неотдавна управляваха България, и които от ден на ден българи схващат, че не са носили нищо като смяна със себе си, нито са желали да продължат нещо, а просто са гледали каква комисионна за кого да забършат до момента в който държат властта в страната. Според мен представянето изобщо на Кабинета " Габровски “ е илюстрация за това какво би могло да последва в България, в случай че такива хора не биват допускани във властта с процентите, с които вземат участие в Народното събрание понастоящем. 

Какво следим в Народното събрание? Ето в този момент Десислава Атанасова споделя: " Кабинетът " Габровски “ е единствената опция за лъчение на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание “. Мустафа Карадайъ: " Трябва да дадем късмет на държавното управление на Габровски “. В същото време е ясно, че късмет съвсем никакъв няма. Какво следим? Това някакъв театър ли е, който разиграват тук 1-2 месеца, просто с цел да мине зимния интервал и да можем да идем на предварителни избори? 

 

Това е продължение на един съвсем 3-годишен театър, който ние следим на българската политика, при започване на който президентът подвигна пестник против партиите и ги принуди да стартират да излъчват ексцентрични решения, с цел да могат да привлекат друга публика, защото бяха охулени тогавашните константни партии, които познаваме от десетилетия, по отношение на такива нови, които президентът самичък издигна преди да анонсира публично своето предпочитание да учреди президентска република на място на парламентарната ни такава. Може би поради това партиите също търсят ексцентрични решения по какъв начин да овладеят този възторг на Румен Радев да вземе цялата власт в страната и да назначи един непрекъснат гълъб на мястото отпред на страната, който от негово име да ни споделя кое е вярно и кое не. Или път някой самозванец да бъде подложен като министър и след това да му бъде дадена цялата власт посредством поддръжка, която беше върната, в случай че си спомняте, Кирил Петков до момента в който раздаваше брошури със своето име и своята партия, раздаваше брошури и с името на президента Румен Радев. И въпреки тези две страни сега да са в някаква започваща война между тях, тогава преди една година те бяха дружно и дружно учредиха този нов български ред, в който на нас ни се постанова да живеем. 

Президентът сподели обаче, че се е предоверил, той е желал да се получи нещо положително, само че е бил измамен. 

Президентът Румен Радев призна, че е бил простак. Да си признаеш, че си бил простак в политиката не е задоволително, с цел да можеш да изкупиш греховете, които си натрупал. 

Подведен – да използваме тази дума. 

Той самичък, той сподели, безусловно сподели: " Аз бях простак. Повярвах на тези хора, доверих им се, предоверих им се. Грешката е моя “. Това в изявлението на един президент, който назначава тези хора и който взема решение съдбините на народа, е тип нелепост. Не бива да се заблуждаваме. И той го сподели в прав текст. Признава си в опит да откъсне опашката, т.е. да каже, че той няма нищо общо с това, и че това надали не се случва срещу неговата воля, само че всички ние знаем, че това не е по този начин. 

Сега, има и една друга война, тя се води на няколко фронта – войната сред Българска социалистическа партия и президента. Тя също не е за подценяване. Там също имаше доста положителни взаимоотношения. 

Президентът се пробва да употребява Българска социалистическа партия като основа за своите политически упоритости. Той желае да измучи Българска социалистическа партия безусловно. И го прави сполучливо от много време – част от служебните министрите сегашните, а и пък предходните, са функционери на Българска социалистическа партия, които бяха измъкнати безусловно от партията. Припомням имената на Антон Кутев, и също по този начин настоящия длъжностен правосъден министър също е такова създание. А и доста други зад кулисите минаха от едната на другата страна в опит Румен Радев да прелее остарялата ненавистна проруска българска комунистическа партия, маскирана като социалистическа партия в новия президентски план, който е формиран от същите тези хора. Нека да забравяме, че вицепрезидентът на Румен Радев е един от най-активните функционери на Българска социалистическа партия за последните 20 години госпожа Илияна Йотова. 

Добре само че, президентът споделя: " Аз не желая да ръководя. Това не е в мой интерес. Искам те да се схванат и да създадат държавно управление, само че те не могат “, и е реалност, че ние виждаме, че не могат. 

Това, че президентът го споделя, откакто им подвигна пестник и ги опълчи едни против други и внезапно споделя: " Те не могат да ръководят “, е една мимикрия, която доста наподобява на стила на ръководство на брачната половинка на президента, която евентуално стои зад тези негови изявления, защото той не стои изключително консистентен, и това не е мое изказване, а изказване на неговите сътрудници от Българска социалистическа партия, които го издигнаха като президент. И ми се коства, че Румен Радев е не постоянно консистентен и не постоянно приказва от свое име. 

Наистина ли вярвате, че брачната половинка на президента влиза в ролята на сив кардинал? Това не е ли прекомерно подмолно? 

Ако вие вярвате, че някой президент може в 12.30 часа да напише цинична рецензия против премиера на Нидерландия господин Рюте, и това го взема решение самичък, а не дружно със своя умел пиар, който му оказва помощ, не знам. Аз се сещам за един-единствен президент по света, който си разрешава да написа сходни политически постове в 12.30 часа през нощта, и този президент се споделя Доналд Тръмп. Само тези двамата – Доналд Тръмп и Румен Радев си разрешават по този метод да поддържат връзка с народа си в 12.30 часа през нощта, обявявайки всякакви решения и всякакви свои позиции и отзиви. Историята на президента… 



Сега е съвременно с постове да си показваме мнението. Няма нищо неприятно.


Сигурно. В 12.30 часа ми се коства, че президентът е със брачната половинка си и дружно разискват политически въпроси, а тя е много прочут PR, която правеше част от неговите акции, и даже първоначално, преди да бъде изхвърлена от ролята на президентша от неговите лични съветници – дружно с няколко от нейните сътрудници си отидоха, в случай че си спомняте, преди две години, малко преди Радев да бъде определен за повторно. Нека да запазим това подозрение дали президентът самичък написа тези свои неща или някой му подсказва, тъй като е много деконсистентно това, което той сервира на публиката. Само допреди няколко месеца той твърдеше, че Кирил Петков и Корнелия Нинова са тези, които ще спасят България. В момента той твърди тъкмо противоположното – той твърди, че това са ретроградните сили, това са " шарлатаните “, това са " мошениците “, които скапват България. А пък неговите политически съперници го упрекват, че той работи с Бойко Борисов и дори се среща с тях, по думите на един от съпредседателите на " Продължаваме промяната “ Асен Василев. 

Защо Асен Василев сподели това съгласно вас?

Защото желае да излъже за следващ път публиката, както неговият сътрудник Кирил Петков неведнъж го направи предходната година. Разбирате ли, нас ни лъжат, политици ни лъжат. 

Но какво се целеше с това изявление на Асен Василев?

Да се излъже още повече, да може да продължи още повече измамата. По метода, по който пирамидите на мадов и актуалните биткойн пирамиди и другите койни пирамиди пораждат и рухват, по същия метод и тази пирамида – " Продължаваме промяната “, се появи и ще рухне. В опит да се задържи е допустимо да се появят всевъзможни фантасмагористични съпоставения или догатки. Едно от тях е това, което Асен Василев направи. То беше изрично опровергано, несъмнено, от президента и неговата администрация, само че какво от това? Факт е, че тези хора излъгаха, факт е, че тези хора събраха комисионни, факт е, че цената за януари месец на българския газ ще се усили, тъй като тези хора са получавали комисионни през месеците август и септември, с цел да купят три пъти по-скъп газ, в сравнение с сега бихме могли да купим, доставен по разнообразни способи в България.

Как се оправя служебният кабинет? 

Служебният кабинет се оправя компромисно, като кабинет, който е заставен по едно и също време да прави преход сред това, което президентът е обещавал и " Продължаваме промяната “ са обещавали допреди време, и това, което следва да се случи в България. И в някакъв смисъл смяната в служебния кабинет, в последния му вид на служебния кабинет е толкоз огромна по отношение на предходните разновидности, че той по-скоро наподобява на кабинет, формиран с утвърждението н Бойко Борисов и ГЕРБ. Той е про-ГЕРБ кабинет и той апропо се показва и следва политиките на ГЕРБ по-скоро, в сравнение с " Продължаваме промяната “.

Е в този момент звучите като Асен Василев.

Ами в полза на истината е по този начин. Те нито подеха някои от следствията, които към този момент две години чакаме някой да покаже, че това държавно управление на ГЕРБ, последното, е било толкоз корумпирано, случаите с автомагистралите, язовирите и останалите неща да излязат нескрито, в действителност служебното държавно управление сподели: " Продължаваме промяната “ желаят да създадат спекулация, като заменят една компания на " Капитан Андреево “ със своя лична, друга частна компания, с цел да получат комисионна. Енергийният министър споделя: " Продължаваме промяната “ взеха пари от газовото разпространяване и от дистрибуция като комисионни, с цел да си осъществят вътрешнопартийни ползи. Така че в някакъв смисъл служебното държавно управление се пробва да се извини на българския народ за онази неточност, която беше направена през последните две революционни години. 

Как ще се споделя този филм, който гледаме сега? Какъв род първо? Има малко драма, има комедия, детайли на хорър даже бих добавила, само че вие сте режисьорът.

Това наподобява на криминале, филм, в който няма да разберем кой и за какво е погубен, няма да разберем какво имаше в куфарчето, няма да разберем част от мотивацията на основните герои. Но ние знаем, че тя е друга от тази, която те обществено ни декларират, и по тази причина гледаме този филм.

И ще го гледаме до март месец, по този начин ли?



Ще го гледаме, а след това ще стартира продължението на " Криминале “, което нека да не бъде снимано още веднъж от Куентин Тарантино, а някой по-разумен режисьор с по-малко екстравагантност да се появи на родната политическа сцена – нещо, в което аз мощно се колебая. 

Обаче аз въпреки всичко желая да оставя един отворен край – третия мандат.

Нито вторият, нито третият мандат ще бъдат осъществени, в случай че този първи алегоричен мандат, изпълнен с професори, експерти, специалисти не съумява да откри почва на българска политическа земя. Сякаш развръзката на събитията е оставена преднамерено за март месец, когато българите ще са още по-гладни, когато измамите на политиците, които ни управляваха в последните две години в революционна конюнктура, ще са още по-видни и когато носталгията към рационалното ръководство на предходните ръководещи ще бъде като че ли по-ярка.

Ще се стигне ли обаче до гласоподаване на проектокабинета?

Със сигурност не. Изборите са през март месец, идващите. Хубаво е да се подготвим за тях и да мислим за кого гласуваме, с цел да не стигаме до обстановка, сходна на тази. 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР