Развръзката на преговорите на ЦИК за още 1500 машини за

...
Развръзката на преговорите на ЦИК за още 1500 машини за
Коментари Харесай

До дни става ясно ще има ли още 1500 машини за гласуване |

Развръзката на договарянията на ЦИК за още 1500 машини за гласоподаване със Смартматик ще стане ясна до дни.

Дори и да не успеем да доставим нито една спомагателна машина за гласоподаване, отвън наличните 9600 устройства, изборите няма да се провалят. В момента ЦИК се бори за доставката на още машини, с цел да може да осигурим комфорт на гласоподавателите, те да не чакат на опашка и изборите да преминат умерено, а не тъй като има заплаха от неуспех на изборите, съобщи зам.-председателят и представител на комисията Цветозар Томов. 

Той посочи, че секциите в чужбина с машинно гласоподаване няма да са повече от 250. Общо секциите отвън страната ще са сред 750 и 800. 

" Подадените заявки в този момент са с към 16 000 по-малко от тези за предходните избори на 4 април. От това обаче не следва, че ползата на българските общности зад граница към изборите, е намалял. Има една доста огромна разлика по отношение на 4 април и тя е, че към този момент разкрихме над 500 автоматизирани секции в чужбина. Това вероятно се отразява демотивиращо, за жалост, така като  подаването на заявки не е значимо единствено за разкриването на секции, само че и икономисва работа на секционните комисии, защото всеки подал заявление се вписва в съответния изборен лист и в изборния ден не попълня декларация, че не е дал своя вот и няма да гласоподава на друго място, което лишава време. Трябва да имаме подготвеност, че е изцяло допустимо в чужбина броят на гласовете да е по-голям от този на 4 април при по-малко подадени заявки ", обясни Томов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР