Развръзка с детето, отглеждано три години без акт за раждане

...
Развръзка с детето, отглеждано три години без акт за раждане
Коментари Харесай

Развръзка: Детето, което живееше без ЕГН, е взето от социалните

Развръзка с детето, отглеждано три години без акт за раждане и ЕГН поради отвод на майка му да го записва, предава NOVA.
Социалната работа в Хисаря лиши момченцето от майката, която е настанена в психиатрия. Историята на 43-годишната Галя Танева от село Иван Вазово е от октомври предходната година.

Жената отхвърля да записва сина си в продължение на три години. Затова то няма ЕГН и не може да се възползва от каквито и да било обществени придобивки.

Детето на име Буда е родено в дома на майката, без лекарска помощ. Оказа се, че това не е първото раждане на Танева в домашни условия.
 
С решение на Районния съд в Пловдив от преди три дни 43-годишната жена е настанена наложително в психиатрията в града. Трябва да ѝ бъде направена съдебно-психиатрична експертиза. Тя ще откри дали Галя страда от психологично заболяване, което не ѝ разрешава да се грижи за детето си, или следва да бъде освободена. Документът ще бъде подготвен до две седмици.

С решение на съда Община Калояново издаде служебно акт за раждане на момченцето, наричано от майка си Буда. Така момчето към този момент има друго име – Атанас, както и ЕГН. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР