Развръзка още няма, прокуратурата продължава да се обяснява и да

...
Развръзка още няма, прокуратурата продължава да се обяснява и да
Коментари Харесай

Асен Василев: Прокуратурата продължава да дава грешна информация


Развръзка още няма, прокуратурата продължава да се изяснява и да подава неверна информация, това разяснява вицепремиерът Асен Василев във връзка ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова в предаването " 120 минути ".

" Последната ме изуми – през днешния ден споделиха, че не може по видеоконферентна връзка да разпитат очевидци в чужбина, очевидно не си познават наказателно–процесуалния кодекс ", означи Василев.

Според него Министерство на вътрешните работи е събрало задоволително доказателства с цел да стартира следствие по проблема.

" Целта на всяко едно следствие е да хване нарушителите, да откри виновността и да ги вкара в пандиза. Първата крачка е да се съберат сведения за закононарушение, с тях се отива в прокуратурата и от там нататък тя би трябвало да направи преценка дали са задоволителни или незадоволителни, с цел да стартира следствие или досъдебно произвеждане ", добави той.

Прокуратурата сподели, че сведенията не са задоволителни за обвиняване, не е споделила дали са задоволителни за досъдебно произвеждане, добави вицепремиерът

По думите му ръководещата коалиция е безусловно постоянна - няма проблеми, няма различия. " Видяхте минахме през промяна на министър, отново нямаше проблеми. Така че аз не чакам някакви разтърсвания ", съобщи той.

Той означи още, че за държавното управление няма спор дали да одобри бойна група на НАТО. Асен Василев беше безапелационен, че българката страна няма да договаря с съветската „ Газпром “ за доставка на газ, до момента в който тече война в Украйна. Той сподели, че занапред ще се разисква повишението на минималната работна заплата, само че чака спад на цените на горивата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР