Разводите по взаимно съгласие да се извършват пред нотариус в

...
Разводите по взаимно съгласие да се извършват пред нотариус в
Коментари Харесай

Обмислят нов закон! Разводите по взаимно съгласие у нас да стават пред нотариус 



Разводите по взаимно единодушие да се правят пред нотариус в наличието на юрист за всяка от страните. Аргументите ни са свързани с съществени правила на правото като правна сигурност, равенството сред страните, автономия, експедитивност и процесуална спестовност. Това съобщи ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменждиев, който през днешния ден се срещна с министъра на правораздаването Крум Зарков.

Той добави, че адвокатския съвет обмисля доста съществено да предложи за спор промени в законодателството в тази тенденция.


Другата концепция е покупко-продажбите пред нотариус над избран веществен интерес да стават единствено при наложително присъединяване на юрист за всяка от страните. " По този метод ще се подсигурява оптимално техния интерес и ще намалеят злоупотребите с права ", аргументира се Дерменджиев.

По време на работната среща той настоя бюджетът на Националното бюро за правна помощ, обвързван с реализиране на така наречен служебни отбрани, да бъде повишен с най-малко 20%, написа " 24 часа ".

След като изслуша причините на адвокатурата, министър Зарков показа: „ Дори сега на нашата среща, в прилежаща зала в министерството, се организира следващо съвещание на междуведомствена работна група по изменение на Закона за правната помощ. Отнасяме се с извънредно внимание по тематиката, тъй като тя е многопластова. Личното ми мнение е, че има аргумент в доста от предлаганите промени, както и в някакво нарастване размера на бюджета за правна помощ, с цел да подсигурява еднакъв достъп на лицата до правораздаване. Това въпреки всичко е част от бюджетна процедура, в която водещо е Министерството на финансите, само че ние ще сме подготвени с нашите причини, акцентира Зарков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР