Разводът е нещо, за което хората се опитват да не

...
Разводът е нещо, за което хората се опитват да не
Коментари Харесай

11 черти на характера, които рушат семейства

Разводът е нещо, за което хората се пробват да не мислят, само че се случва на мнозина. Защо? Просто неприятен шанс ли е, или двамата съпрузи не са подобаващи един за различен? Или има още нещо?
Съществуват характерности, които са напълно естествени, само че причинят огромни проблеми в фамилията, споделя психологът Кирил Филипов.
1. Прекалено доста грижи
Когато единият сътрудник дава на другия прекомерно доста и не получава съвсем нищо в подмяна, това основава прочут дисбаланс в двойката и неизбежно води до болежка и яд.
2. Критичност и повсеместен надзор
Когато възприемате колегата си като дете, което се нуждае от непрекъснати грижи, стартирате да го „ възпитавате “. Това кара колегата да се усеща ненужен и беззащитен и води до меланхолия.
3. Реагира прекомерно
Някои хора обичат да вършат от мухата слон и това също е огромна опасност за брака. Този вид връзка може да наподобява забавна първоначално, само че в последна сметка един от сътрудниците се уморява от това и се пробва да прекъсне цикъла.
4. Твърде меки реакции
Бракът е за решителни хора. Когато нямате мнение за нищо, това също може да накара колегата ви да мисли, че просто не ви пука.
5. Поза на жертва
Това е доста съблазнителна позиция в фамилен спор. Проблемът с ролята на жертвата е, че жертвите постоянно желаят публиката да е на тяхна страна и включват други в спора.
6. Отмъстителност
Всеки позволява неточности и това е обикновено. Извиняваме се, поправяме неверното и продължаваме напред. Но не всички. Има хора, които помнят всичко и го напомнят в точния миг. Това води до обиди и кавги, които няма по какъв начин да бъдат преглътнати.
 Никога не подценявайте тези проблеми във връзката Никога не подценявайте тези проблеми във връзката
Няма съвършени връзки. Във всяко партньорство настъпват сложни моменти. Разликата обаче е, че има проблеми, които незабавно се вземат решение, а...
7. Егоизъм
Егоизмът е първата дума, която свързваме с нарцисизма. И това е едно от качествата, което може да съсипе всяка връзка още първоначално.
8. Безотговорност
Това е допълнение към тематиката на жертвата, само че заслужава обособена полемика. Понякога хората освен заобикалят отговорността за ролята си в фамилни спорове и сложни обстановки, само че като цяло са безотговорни.
9. Невротизъм
 Разследване избави към този момент шотландския министър председател от оставка Разследване избави към този момент шотландския министър председател от оставка
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън избегна подаването на оставка преди парламентарните избори на 6-ти май. Според Sky News,...
Хората с високо равнище на невротизъм нормално са доста уязвими, раздразнителни, от време на време даже враждебни, тревожни и срамежливи. Трудно е да си представим щастливо семейство с подобен човек.
10. Патологична неистина
За някои хора лъжата не е толкоз държание, колкото тяхна плът и кръв. Те лъжат всеки, с който беседват, от време на време без да осъзнават, а от време на време даже да имат вяра в личните си неистини.
11. Липса на признателност, обезценяване
Вероятно няма нищо по-демотивиращо от това да извършите нещо за колегата си и да не получите просто „ благодаря “ в подмяна. Понякога си мислим, че ежедневните действия са без значение или свиквате с обстоятелството, че брачният партньор ви понякога носи цветя и това става изцяло рутина.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР