Развлекателната компания се сля с Ticketmaster през 2010 г. Чрез

...
Развлекателната компания се сля с Ticketmaster през 2010 г. Чрез
Коментари Харесай

Собственикът на Ticketmaster Live Nation е изправен пред съд за монопол - след критики от Тейлър Суифт

Развлекателната компания се сля с Ticketmaster през 2010 година Чрез Ticketmaster Live Nation в този момент управлява почти 80% или повече от главните билети за концерти на огромни зали, се споделя в желае.

Говорител на Live Nation сподели, че компанията ще се пази " против тези неоснователни обвинявания " и сподели, че Министерството на правораздаването ще загуби в съда, тъй като делото " подценява главната стопанска система на развлеченията онлайн ".

Ticketmaster, който преобладаващо господства в промишлеността за продажба на билети, от години оставя почитатели и актьори разочаровани от скрити такси, възходящи разноски и лимитирана наличност на билети заради предварителни продажби.

Неговото владичество в промишлеността, когато Ticketmaster беше заставен да анулира общата си продажба на билети за дълго чаканото турне Eras на Тейлър Суифт заради „ изключително високи условия “.

По това време суперзвездата подлага на критика Ticketmaster в обществените медии, като сподели, че е „ за мен е трудно да виждам по какъв начин грешките се случват без никаква отбрана ", откакто почитателите на Суифт оповестиха за дълго време на очакване и спиране на уеб страницата по време на предварителните продажби.

Звездата сподели, че 2,4 милиона почитатели са съумели да закупят билети, което е " в действителност необикновено... само че в действителност ме нервира, че доста от тях се усещат по този начин, като че ли са минали през няколко мечи офанзиви, с цел да ги получат ".

Съдебният иск от четвъртък акцентира нападателния метод на президента Джо Байдън антитръстовите органи одобриха, защото се стремят да основат повече конкуренция в необятен набор от промишлености, от „ огромните технологии “, до опазването на здравето и питателните артикули.

През март Министерството на правораздаването твърди, че софтуерният колос има монопол мощ на пазара на смарт телефони.

„ Live Nation разчита на нелегално, антиконкурентно държание, с цел да упражнява своя монополен надзор върху промишлеността за събития онлайн
в Съединените щати за сметка на почитатели, актьори, по-малки промоутъри, и оператори на зали “, сподели господин Гарланд.

Той добави, че вследствие на това почитателите заплащат повече възнаграждения, артистите имат по-малко благоприятни условия за изява, а по-малките промоутъри са изтласкани.

Искът гласи, че Live Nation ръководи директно повече от 400 музикални реализатори и управлява към 60% от промоциите на концерти на огромни места.

Също по този начин има или управлява повече от 265 концертни зали в Северна Америка.

Прочетете повече в Sky News:
„ Законопроектът на Тейлър Суифт “ е подписан в закона на Минесота
Мати Хийли реагира на „ полемиката “ на Тейлър Суифт

През 2010 година Министерството на правораздаването утвърди спорното обединение на Ticketmaster с Live Nation с условия, предопределени
да спрат комбинираната компания да навреди на конкуренцията.

През 2020 година съдът разшири по-голямата част от надзора на DOJ върху сливането до 2025 година, тъй като отдел съобщи, че Ticketmaster
отмъсти на игрища и арени, които избраха да употребяват други компании за продажба на билети.

Live Nation сподели в предишното, че е убеден, че бизнес практиките му са законни и че следствието е е провокирано от недоволства от противници, в това число препродавачи.

Говорител на компанията сподели в четвъртък, че делото „ няма да реши проблемите, които интересуват почитателите, свързани с цените на билетите, таксите за обслужване и достъпа към шоута с търсене ".

Live Nation добави, че " наричането на Ticketmaster монополист може да е PR победа за DOJ в кратковременен проект, само че то ще загуби в съда, тъй като подценява главните стопански правила онлайн развлечения “ – като се показва, че множеството такси за услуги отиват към местата.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР