Развиващите се страни от Азия и Африка трябва да са

...
Развиващите се страни от Азия и Африка трябва да са
Коментари Харесай

Русия иска държави от Азия и Африка в Съвета за сигурност на ООН

Развиващите се страни от Азия и Африка би трябвало да са с приоритет при влизането в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това съобщи съветският заместник-постоянен представител в Организация на обединените нации Владимир Сафранков, представен от ТАСС.

" Вярваме, че разрастващите се страни от Африка и Азия би трябвало да са с приоритет при гарантирането тук-там в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Уверени сме, че тези страни имат задоволително капацитет да допринесат в напъните за поддържането на интернационалния мир и сигурност. И най-важното, те ще обезпечат добре уравновесен и добре премислен темперамент на бъдещите резолюции в Съвета ", сподели той на среща на Общото заседание на Организация на обединените нации, отдадена на въпроса за реформирането на Съвета за сигурност.

Според него въпросът за реформирането на Съвета за сигурност е един от най-важните в дневния ред на Организация на обединените нации. Но в това време Сафранков акцентира, че има огромни разлики в позициите на страните. Той счита, че решение въз основата на консенсус е най-хубавият вид.

Тази работа би трябвало да бъде свършена в спокойна, транспарантна и всеобхватна атмосфера, без изкуствени ограничавания във времето, счита той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР