Развитите икономики са изправени пред свят на постоянно високи лихвени

...
Развитите икономики са изправени пред свят на постоянно високи лихвени
Коментари Харесай

Застаряващото население може да доведе до трайно високи лихви

Развитите стопански системи са изправени пред свят на непрекъснато високи лихвени проценти, защото застаряващото население в бъдеще ще сътвори „ непрекъснати ограничавания на предлагането “, които поддържат инфлацията висока, съгласно Blackrock Investment Institute.

Променящата се демография значи, че броят на пенсионерите в страни като Обединеното кралство и Съединени американски щати ще нараства, до момента в който популацията в трудоспособна възраст понижава. Промяната в салдото сред търсене и предложение ще накара служащите да се борят да отговорят на потребностите от разноски на по-възрастното население.

„ Застаряващото население значи, че все по-голям дял от популацията е в пенсионна възраст, което води до дефицит на служащи “, написа Blackrock. В резултат на това развитите пазари „ към този момент не могат да създават толкоз доста, без да провокират по-висока инфлация “, защото личният състав може да се пазари за по-високо възнаграждение.

„ Централните банки имат по-трудна работа в новия режим. Те нямат инструментите за разрешаване на рестриктивните мерки на доставките. "

Предупреждението, че развитите стопански системи може да навлизат в интервал на непрекъснато по-висока инфлация, идва, когато централните банки обезверено се пробват да лимитират необуздания растеж на цените.

Говорейки на форума на Европейската централна банка за централното банкиране в Синтра, Португалия, в сряда, шефът на Bank of England Андрю Бейли допусна, че може да се наложи лихвените проценти да останат високи за по-дълго, защото растежът на цените остава твърдоглав.

„ Винаги съм се интересувал, че пазарът счита, че пикът ще бъде временен в свят, в който се сблъскваме с по-устойчива инфлация “, сподели той.

Проучването на Blackrock Investment Institute споделя: „ Намаляващото предложение на служащи в няколко огромни стопански системи заради застаряването значи, че ниското равнище на безработица към този момент не е знак за цикличното здраве на стопанската система. “

„ Широкият дефицит на служащи може да сътвори тласъци за фирмите да задържат служащи, даже в случай че продажбите намалеят, от боязън да не могат да ги наемат назад. Това основава необикновената опция за „ криза с цялостна претовареност “ в Съединени американски щати и Европа.

„ Според нас застаряването може да се окаже и инфлационно. Не считаме, че по-възрастните хора употребяват по-малко, по-скоро ще има композиция от промени в търсенето. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР