Развитите икономики могат да спечелят допълнително 6 трилиона долара, ако

...
Развитите икономики могат да спечелят допълнително 6 трилиона долара, ако
Коментари Харесай

Промяната, която може да донесе допълнителни $6 трилиона на развитите икономики

Развитите стопански системи могат да " завоюват " в допълнение 6 трилиона $, в случай че създадат една дребна крачка и... замязят малко повече на Швеция. Да, точно на толкоз от консултантската компания PwC пресмятат приноса на по-големия дял на заетостта измежду дамите.

В своя обява от Световния стопански конгрес показват, че има развиване в тази посока, като най-добре се оправят скандинавските страни. Значителен прогрес има и в Унгария и Полша, които са съумели осезаемо да понижат безработицата измежду дамите.

От PwC класират редица страни съгласно включването на дамите на пазара на труда. Според техните калкулации най-голямо икономическо развиване могат да имат страните, доближаващи се до дял от 75% на заетите дами в трудоспособна възраст, какъвто е точно в Швеция.

Към момента междинното равнище за страните от Организацията за икономическо развиване и съдействие (ОИСР) е 60 на 100.

Експертите показват, че смяна в тази посока може да усили общият БВП (БВП) на тези страни до 6 трилиона $. Най-големи старания ще би трябвало да създадат страни като Гърция, Мексико и Италия, където работещите дами са под 50%.

" Увеличаването на каузи на заетите дами до равнището на Швеция може да усили Брутният вътрешен продукт на тези държаив с жестоко 30% ", се показва в отчета на PwC.

Разликата за Англия, където делът на наетите дами на трудоспособна възраст е 70%, може да генерира спомагателни 9% към своето Брутният вътрешен продукт. Пособен би бил резултатът и за страни, като Австрия и Полша. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР